Kadınlardan sütyensiz prostesto!

27.07.2019 14:26

Göçmenlere yardım eden Sea Watch gemisi kaptanı Carola Rackete'ye yönelik tepkiler sonrası Free Nipples Day adı verilen kampanya doğdu. Kampanyaya katılan kadınlar bugün sütyen giymeyerek protestoda bulunuyor.

Kadınlardan sütyensiz prostesto!

Akdeniz'de kurtardığı göçmenleri İtalya'nın izin vermemesine rağmen bu ülkeye sokan Alman Kaptan Rackete hakkında, yasa dışı göçe yardım ettiği iddiasıyla soruşturma açılması üzerine Rackete, 18 Temmuz'da bu soruşturma kapsamında ifade vermek üzere Sicilya'daki savcılığa gitti.

 Rackete'ın savcılığa giderken sütyen giymemesi bir italyan gazetesi tarafından eleştirildi. 

BBC'den Pınar Övgü'nün haberine göre, Libero gazetesi, Kaptan Rackete'yi savcılığa giderken sütyen giymediği gerekçesiyle "yüzsüzlükte sınır tanımamakla" suçlamıştı.

Libero'nun bu yorumu tepki çekti ve bir grup aktivist 27 Temmuz Cumartesi gününü 'Free Nipples Day' ilan etti.

Salvini, alay etti

İtalya'da mahkeme, göçmenleri kurtaran kaptanı serbest bıraktı.

Sosyal medyada açılan etkinlik davetine yüzlerce kişi katılacağını bildirdi.

Kampanyaya katılanlardan bazıları sütyensiz fotoğraflarını, bazıları da destek mesajlarını "Free Nipples Day" etiketiyle sosyal medyada paylaştı.

Kampanyanın organizatörleri Nicoletta Nobile ve Giulia Trivero, bu "provokatif girişimle" "kadınların, bedenlerinin kontrol altında tutulması yoluyla baskı görmelerine" karşı bilinç oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Kampanyayı eleştirenler de oldu.

Bu kampanyayı eleştirenler arasında bulunan Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini Sea Watch Kaptanı Carola Rackete'yi hedef alan göç karşıtı bakan Salvini alaycı bir dille, "Bazıları 27 Temmuz Cumartesi günü, Alman komünist küçükhanım Carola'yla dayanışma operasyonu başlatmış… Bu solcu dâhiler Kaptan Carola'yla dayanışmak için 'sütyen giymeden dolaşalım' diyor" ifadelerini kullandı.

Salvini sosyal medyada yayımladığı videoda kahkahalar eşliğinde "Bunu ben uydurmuyorum, yalan haber değil… Bazı insanların kafasını anlamıyorum… Zavallı sol ne hale geldi" dedi.

Salvini bugün de Twitter'da yayımladığı mesajda yine alaycı bir dil kullanarak "Bugün sütyensiz büyük gün!" dedi ve "büyük gazeteleri, entelektüelleri ve muhtelif solcuları" Carola Rackete'yi kahraman olarak gördükleri gerekçesiyle hedef aldı.

Kaynak: Sputniknews

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto