Antalya'da havadan turist yağıyor! Yolcu trafiği 3 milyonu aştı Antalya'da havadan turist yağıyor! Yolcu trafiği 3 milyonu aştı
Mevlüt Yeni Berlin'den bildiriyor Almanya’da düzenlenen ITB Berlin Turizm Fuarı'na turizm paydaşları ile birlikte katılan KKTC Başbakan Yardımcısı ve Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ataoğlu, “Bakanlık olarak yaptıkları turizm tanıtım çalışmaları sonucu KKTC’nin turizmde yıldızı yükselen ülkelerden biri haline geldiğini belirterek, “Kuzey Kıbrıs’ı sadece doğal güzellikleriyle değil, kültürel yanıyla da pazarlıyoruz. Hedefimiz Alman pazarından daha fazla pay almak. Bu yıl Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ile daha aktif bir tanıtma kampanyası yürütüyoruz” dedi.

DÜNYANIN TURİZM PROFESYONELLERİNİN BULUŞTUĞU FUAR

Pandemi sonrasında ilk kez yüz yüze düzenlenen fuarda 180 ülke yer alıyor. Hem KKTC hem de Türkiye Turizm Bakanlıkları en önemli pazarlardan biri olan Almanya’dan daha fazla turist çekebilmek amacı ile ITB Fuarına oldukça önem veriyor. Turizm profesyonelleri, sektör temsilcileri ve bakanlık personelinden oluşan KKTC heyeti, 7-9 Mart tarihleri arasında düzenlenen ITB Berlin Fuarı’nda adeta tanıtım şovu yaparak, 2023 yılı yaz sezonunun daha iyi geçmesi için adeta yeni bir atak yaptı.

HEM DOĞA HEM KÜLTÜR TURİZMİ

ITB Berlin Fuarı’nın ilk gününde Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı FiruzBağlıkaya ve beraberindeki heyet KKTC standını ziyaret ederek, Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi. Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs’ı sadece doğal güzellikleriyle değil, kültürel yanıyla da pazarladıklarını ve bu yıl Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ile daha aktif bir tanıtma kampanyası yürüttüklerini vurguladı. Ataoğlu yapılan bu tanıtma ve pazarlama nedeni ile Almanların en fazla kullandığı seyahat sitesi olan Trivago sitesinde ülkemizdeki şehirlerin fazla tıklandığını ve trendülkeler arasına girdiklerini de dile getirdi.

İLK SIRADA TÜRKLER İKİNCİ SIRADA ALMANLAR VAR

Fuarda açıklamalarda bulunan Bakan Ataoğlu, KKTC’nin tarihi ve kültürel mirasını ön plana çıkararak, özel ilgi turizmine merakı olan turistlerin Ada’ya çekilmesi için çalışma yürüttüklerini de vurguladı. Ataoğlu, Avrupa seyahat pazarının iki merkezinden biri olan Almanya’nın, Kuzey Kıbrıs turizminde önemli bir yere sahip olduğunu da sözlerine ekleyerek, “Uzun yıllardır turist sayısında ülkemiz için çok önemli bir yere sahip olan Alman pazarının yapılan etkili tanıtma ve pazarlama çalışmaları sonrasında Türkiye’den sonra, adaya gelen turist profilinde ilk sıraya yerleştiğini de ifade etti.

ALMANLARDAN 15 GÜNLÜK TURLARA BÜYÜK İLGİ

Ataoğlu, özellikle kış turizmindeki turist profiline bakıldığında, bu pazarın büyük çoğunluğunu Alman turistlerin oluşturduğunu dile getirirken, kış turizmi adı altında charter uçuşları ile gelen turistlerin 15 gün adada konakladığını belirtti. Ataoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaşanan covid-19 salgını döneminde de görüldüğü gibi Kuzey Kıbrıs destinasyonu gerek sağlık konusunda, gerekse güvenlik konularında öne çıkmış ve Almanlar tarafından daha fazla tercih edilen bir destinasyon olmuştur. Almanlar Kuzey Kıbrıs’ın havasını ve iklimini çok seviyor. Özellikle dağ ve deniz manzaralı yürüyüş yollarımızı tercih ediyorlar. Bakanlık olarak bizlerde alternatif turizm çeşitlerini artırmak için çalışıyoruz. Çünkü her ülke insanının tercih ettiği turizm modeli farklılık göstermektedir.”

ALMANLAR KKTC’DEN KONUT DA SATIN ALIYOR

Almanların emlak sektöründe de Kuzey Kıbrıs’a olan ilgisinin her geçen gün daha da yükseldiğini söyleyen Ataoğlu, pandemi öncesindeki rakamların 4-5 kat arttığını belirterek, Almanların ülkemize KKTC’de yatırım yapmaya önem verdiklerinin de altını çizdi. ITB Berlin Turizm Fuarının, değişen turist profiline uygun olarak, çeşitlendirilen turizm ürünlerini tanıtılabileceği en önemli fuar olduğunu ifade eden Ataoğlu, bu kapsamda, Almanya’dan yeni tur operatörleri ile, görüşmeler yapılarak, daha fazla turistin ülkeye taşınması için çeşitli temaslarda bulunacaklarını anlattı. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.