Hindistan'ın Madhya Pradesh eyaletinde yaşayan 40 yaşındaki erkek hemşire Santosh Ahirwar, kovid tedavisi için hastanede tedavi altında tutulan 43 yaşındaki kadına tecavüz etti. Haberler.com'un haberine göre; Kadın, hastane yetkililerine hemşirenin tecavüzüne uğradığını söyledikten birkaç saat sonra fenalaşarak hayatını kaybetti.

HEMŞİREYE DE TECAVÜZ ETMİŞ

24 yaşındaki bir hemşireye de tecavüz ettiği ortaya çıkan hemşire Ahirwar'ın daha önce görev yaptığı hastaneye aşırı alkollü bir şekilde geldiği gerekçesiyle görevden uzaklaştırılma cezası aldığı öğrenildi.

FACİADAN KURTULMUŞ

Hemşirenin tecavüzüne uğrayan kadının, 1984 yılında böcek ilacı üreten fabrikadan sızan gaz sonrası binlerce kişinin öldüğü ve yaklaşık bir milyonun etkilendiği faciadan kurtulan kişiler arasında olduğu belirtildi. Yetkililer 1984 yılında yaşanan gaz faciasında fabrikadan sızan gaza maruz kalan kişilerin Kovid-19'dan ölme ihtimallerinin yedi kat daha fazla olduğunu söyledi.

KADIN HAKLARI SAVUNUCULARI: "HASTANE YÖNETİMİ YARGILANMALI"

Kadın hakları savunucuları ise yaptıkları açıklamada gerekli önlemleri almadıklarını iddia ettikleri hastane yönetimini olaydan sorumlu tutup hemşirenin yanı sıra hastane yönetiminin de yargılanması gerektiğini söyledi. Polis, yetkilileri ailenin isteği üzerine kadın ve ailesinin kimliğinin açıklanmadığını söyledi. Hemşire Ahirwar'ın mahkeme için gözaltında tutulduğu öğrenildi.