Son dakika: Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Ölü ve çok sayıda yaralı var Son dakika: Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Ölü ve çok sayıda yaralı var
330 milyonluk nüfusa sahip Amerika Birleşik Devletlerindeki 50 eyalette cinsel suçlular oluşturulan internet siteleri aracılığıyla tüm dünyaya teşhir ediliyor.

YAKINIMDAKİ SEKS SUÇLUSU

Oluşturulan ‘Ulusal Cinsel Suçlular’ adlı siteler tüm dünya insanlarına açık. Google’a ‘sex offenders near me’ (Yakınımdaki SEKS suçlusu) yazdığınızda çok sayıda eyaletin sitelerine ulaşılabiliyor. Tecavüzcülerin tüm bilgilerinin yer aldığı sitelerdeki kayıtlarda sapıkların ismi, fiziksel özellikleri, yaşadığı yer ve hangi tip cinsel suçları işlediği gibi tüm bilgiler yer alıyor. Elbette tecavüzcülerin fotoğrafları da sayfalarında yer alıyor. Seks suçlularının ensest, taciz, tecavüz, erkek çocuklarına yönelik istismarları ve işledikleri cinayet gibi diğer suçlar da yer alıyor.

KLÜPLERE, STADYUMLARA GİREMİYORLAR

Suçluların yaşadıkları yer ve adresler de haritalar üzerinde gösteriliyor. Tüm eyaletler tüm seks suçlularının bilgilerini ülkede yaşayanlarla paylaşıyor. Öte yandan bu suçlular, geçmişteki kadar rahat dolaşamıyor. Konsere gidemiyorlar, kulüplere ve benzeri kalabalık yerlere giremiyorlar, stadyumlara girişleri yasak. Biriyle tanıştıkları zaman ‘Ben tecavüzcüyüm, ben tacizciyim’ demek zorundalar. Hangi cinsel suçtan sabıkalıysa onu açıklamak zorundalar. Kızılderili bölgelerinde yaşayanlar dahi bu sitelerden teşhir ediliyor.

ÖLDÜRÜLEN GENÇ KIZIN ADINI ULUSAL SİTEYE VERDİLER

Tüm eyaletler bu yönde sitelerini kurarken, Dru Sjodin Ulusal Seks Suçluları Kamu Web Sitesi (NSOPW), halka ülke çapında cinsel suçlu verilerine erişim sağlayan benzeri görülmemiş bir kamu güvenliği kaynağı olarak hizmet veriyor.  NSOPW, ABD Adalet Bakanlığı ile eyalet, bölge ve kabile hükümetleri arasında yetişkinlerin ve çocukların güvenliği için birlikte çalışan bir ortaklık olarak ifade ediliyor.

SİTEYE ADINI VEREN DRU KATRİNA SJODİN KİMDİR? (1981 – 2003)

Başkan George W. Bush, 27 Temmuz 2006'da Dru Sjodin'in anısını onurlandırmak için bir yasa içeren Adam Walsh Çocuk Koruma ve Güvenlik Yasasını imzaladı. Dru Katrina Sjodin, 26 Eylül 1981'de Minneapolis, Minnesota'da doğdu. Dru, 2000 baharında Pequot Lakes Lisesi'nden (Minnesota) mezun oldu ve son yılında lise Homecoming Queen seçildi. Çok sanatsaldı ve basketbol, ​​voleybol ve golf oynamayı severdi. Dru, Grand Forks'taki Kuzey Dakota Üniversitesi'ne gitmeyi seçti. Üniversitenin havacılık programı aracılığıyla staj yaptı ve programın bir avantajı olarak seyahat etmekten keyif aldı. Dru, Gamma Phi Beta Sorority'nin bir parçası olmaktan keyif aldı ve kız öğrenci yurdu aracılığıyla, iki işte çalışırken ve tam bir akademik program yürütürken, imkanları kısıtlı gençlerle çalıştı. 2004 baharında yapılması planlanan Avustralya gezisini sabırsızlıkla bekliyordu. 22 Kasım 2003 akşamı işten ayrıldıktan sonra 22 yaşındaki Dru kayboldu. Bir soruşturma, polis memurlarını 1 Aralık 2003'te tutuklanan Alfonso Rodriguez Jr.'a götürdü. Rodriguez, Dru'nun kaybolmasından sadece altı ay önce 23 yıl hapis cezasının ardından hapishaneden serbest bırakılan Minnesota'da kayıtlı 3. Seviye bir cinsel suçluydu. Rodriguez'in tutuklanmasından beş ay sonra, Dru'nun cesedi Minnesota, Crookston'un hemen dışında bulundu. 30 Ağustos 2006'da Rodriguez, Dru'nun kaçırılmasından yargılandı ve suçlu bulundu ve suçunu işlemek için eyalet sınırlarını aştığı için federal yasa uyarınca 22 Eylül 2006'da ölüm cezasına çarptırıldı.

ABD’DE SAPIKLIK ÇOK YAYGIN

ABD’nin hemen her yerinde her yaştan, her ırktan ve etnik kökenden. 4 kızdan ve 20 erkek çocuktan biri 18 yaşından önce cinsel istismar yaşıyor. 18-24 yaş arası bireyler en yüksek cinsel istismar oranlarına sahipler. Hatta bireyler daha sonraki yaşamlarında bile cinsel tacize karşı savunmasız olabiliyor. Her yaştan, zarar gören yetişkin, genç veya çocuk, aile üyeleri, yakın partnerler, hemşeriler veya bakıcılar dahil olmak üzere istismarcılarını sıklıkla tanıyor. Yaşamları boyunca yaklaşık 5 kadından biri ve 71 erkekten biri hayatlarının bir döneminde tecavüze uğradığını bildirdi. Kadınların yaklaşık yüzde 45'i ve erkeklerin yüzde 22'si yaşamları boyunca tecavüz dışında başka birine pazarlanmak, cinsel baskı, istenmeyen cinsel temas veya temassız istenmeyen cinsel deneyimler gibi cinsel şiddet yaşadıklarını belirtiyorlar. ü ü