Halkın Partisi'den hükümetten çekilme kararı

06.10.2020 22:57

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar’ın, Maraş’ın kıyı şeridinin açılması kararını duyurmasının ardından toplanan HP Parti Meclisi, koalisyondan çekilme kararı aldığı iddia edildi.

Halkın Partisi'den hükümetten çekilme kararı

Kıbrıs postasının haberine göre, HP Parti Meclisi üyelerinin 36’sının hükümetten çekilme yönünde, 5’inin ise hükümetin devam etmesi yönünde oy verdiği, kararın oy çokluğuyla alındığı iddialar arasında yer alıyor.

'DEVLETİN NASIL ÇALIŞTIĞINI BİLMİYOR'

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Maraş kararınını ardından “Bu Maraş'ın açılması değil, Maraş'a dair açıklamadır. Bir koalisyon olduğunu ve bu kadar önemli kararların birlikte alınmasının şart olduğunu belli ki Sayın Tatar halen daha anlayamamış, öğrenememiştir. Devletin başı olmaya, Cumhurbaşkanı olmaya aday olan birisinin devletin nasıl çalıştığını bilmiyor ya da göz ardı ediyor olması vahimdir” açıklamasını yapmıştı.

Başbakan Ersin Tatar ise, Maraş açılımını hükümet ortağının hep desteklediğini belirterek, hükümetin bozulması gibi bir durumun seçimlerden sonraya kalacağını dile getirmişti.

NE OLMUŞTU ?

İkinci Kıbrıs Barış Harekatı sonrasında Türk ordusunun kontrolü sağladığı Maraş, adayı ikiye ayıran yeşil hat üzerinde kalması nedeniyle BMGK kararıyla 1974'te boşaltılıp ve iskana kapatılmıştı.Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar, "Çalışmaları bir aşamaya getirdik. Kapalı olan Maraş'ın kıyılarını, sahillerini perşembe gününden itibaren halkımızın kullanımına açıyoruz" demişti.
 

Maraş'ın mülkiyet haklarına saygı duyarak bir an önce kullanıma açılması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu anlamda KKTC ‘ye her türlü desteği vermeye hazırız. Maraş bölgenin gözde bir turizm merkezine dönüşmesi, özellikle KKTC ekonomisine büyük bir fırsattır. Bölgede süren doğalgaz arama faaliyetlerden her an müjdeli haberler alabiliriz. Su boru hattı ile değerlendirdiğimizde enerji, tarım ve turizm sektörlerinden sağlanan gelirlerin önümüzdeki dönemde katlanarak artacağını söyleyebiliriz. Maraş’ın açılması kararının Kıbrıs Türk halkına hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullanırken,  Başbakan Tatar, “Kapalı Maraş’ın yeniden açılmasıyla ilgili bir mutluluğumuzu paylaşmak istiyorum,  Adeta hayalet bir şehre dönüşen Maraş'a böylece ilk cansuyunu veriyoruz. İnşallah Perşembe günü sabah saatlerinde halkımızı Maraş sahilinde istifade etmeye başlayacağız. Maraş'ın canlanması Gazimağusa'nın gelişmesine de katkı sağlayacaktır.” açıklamasında bulunmuştu. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto