Ermenistan’dan ‘Bakü,İsrail yapımı roketatar sistemi kullanıyor’ iddiası

04.10.2020 00:24

Erivan’dan yapılan açıklamada, Azerbaycan ordusunun resmi olarak tanınmayan Dağlık Karabağ’da sivil halka karşı İsrail yapımı LAR-160 çok namlulu roketatar sistemleri kullandığı ileri sürüldü.

Ermenistan’dan ‘Bakü,İsrail yapımı roketatar sistemi kullanıyor’ iddiası

Ermenistan Savunma Bakanlığı Temsilcisi Artsrun Ovannisyan, Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin Karabağ'ın sivil nüfusunu İsrail yapımı LAR-160 çok namlulu roketatar sistemlerinden misket bombaları ile bombaladığını iddia etti.

Ovannisyan, kullanıldığı iddia ettiği cephane elementlerinin fotoğraflarını Facebook hesabından paylaşarak, “Azerbaycan, sivilleri LAR-160 çok namlulu roketatar sistemlerinden misket bombaları ile bombalıyor” ifadelerini kullandı.Karabağ'da Ermeni güçler ve Azerbaycan arasındaki gerilim, geçen hafta sonu bir kez daha tırmanmıştı.

Ermenistan da Azerbaycan da çatışmaları başlatanın karşı taraf olduğunu savunuyor. Çatışmalar nedeniyle olağanüstü hal ve seferberlik ilan eden her iki tarafın da kayıpları olduğu biliniyor.

Erivan ile Bakü, hukuken Azerbaycan’ın fiilense Ermeni güçlerin kontrolünde olan Dağlık Karabağ bölgesi nedeniyle on yıllardır anlaşmazlık içinde.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto