Dünya üzerinde farklı kültürlere, farklı değerlere sahip bilinmeyen kabilelerin şaşırtıcı özellikleri oldukça ilgi çekiyor. İşte okuyunca çok şaşıracağınız en ilginç kabileler...

1. Papua Yeni Gine Kabilesi
Ülkenin Morobe bölgesinde dağ köylerinde yaşayan kabilenin şaşkına çeviren bir geleneği var. Ölen kişinin yağını çıkartıyorlar. Öncelikle ölen kişinin, ayak, diz ve dirseklerine delikler açılıyor. Bağırsaklarına bambu sopalarını sokup cesedi asıyorlar. Daha sonra tüm yağ vücuttan çıkarılıp ölen kişinin ailesine teslim ediliyor. Aile bireyleri de bu yağı saçlarına ve ciltlerine sürüyor. Kalan yağı da yemeklerine katarak yiyorlar. Bunun amacı ise ölen kişinin güçlerinin kendilerine geçtiğine inanmaları. Daha sonra cesedin dili, avuç içi ve ayak tabanları kesilip eşine hediye ediliyor. Tüm işlemler bitince cesedin çürümemesi için farklı bir mumyalama tekniği kullanarak, ağız, göz ve anüs bögeleri dikilip balçık ve toprakla boyanıyor.
2. Himba Kabilesi
Himba Kabilesi Namibya’da yaşayan etnik bir topluluk. Himbalar'da kadınlar çıplak geziyor ve ciltleri kırmızı renkte görünüyor. Kabilede yeni doğan çocukların yaşı doğdukları tarihten itibaren değil annesiyle kurduğu telepatik iletişimden itibaren başlatılıyor. Kabilenin kadınları hamile kalmaya karar verdiklerinde bir ağacın altına oturuyor ve dünyaya gelmek isteyen çocuğun kendisiyle iletişim kurmasını bekliyor. Çocuk annesiyle kurduğu ilk iletişimi, ona söylediği bir şarkı ile başlatıyor. Çocuğun söylediği şarkıyı duyan anne bu şarkıyı eşine de öğretiyor ve ardından hamile kalıyor. Çocuğun annesine söylediği bu şarkı, onun doğum günü olarak kabul ediliyor ve yaşı bu tarihe göre hesaplanıyor. Bu şarkının o çocuğun doğumundan ölümüne kadar tüm hayatına eşlik ettiğine inanılıyor.
3. Dani Kabilesi
Endonezya‘daki Dani Kabilesi üyeleri sevdikleri birini kaybedince dünyanın en ilginç yasını tutuyor. Bu ilginç yas ise parmaklarını kesmeleri. Ölen eşleri için tutukları yas ve acının bir belirtisi olarak parmaklarını kesiyorlar. Kesim öncesi, 30 dakika boyunca parmağın üst yarısının etrafını sıkıca iple bağlıyorlar.
4. Toraja Kabilesi
Endonezya’nın Sulavesi Adası’nda yaşayan kabilenin ürkütücü ama kendileri için kutsal bir gelenekleri var. Bu kabilede, ölen birinin cesedi ailesinin evinde bekletiliyor ve onlarla yıllarca yaşıyorlar. Ölen kişi hayattaymış gibi davranıyorlar. Cesedi besliyorlar, çürümemesi için kimyasal sıvılarla yıkıyorlar ve giydirip süslüyorlar. Hatta ölülerle beraber dua ediyorlar. Bunun amacı ise ölen kişinin uzun bir uykuya yattığı ve hala varlığının devam ettiği inanışı.
5. Yanomami Kabilesi
Amazon’da Brezilya ve Venezuela sınırları içinde yaşayan kabile ölen kişilerin kemiklerini ve küllerini yiyorlar. Ölen kişinin kemikleri, külleriyle ve muzla yapılan bir çorba ile yeniyor. Bunun nedeni ise ölen kişinin olağanüstü güçlerinin kendilerine geçtiğine inanmaları. Ormanda yaşayan kabilede vahşet ve şiddet kutsal sayılıyor. Bu nedenle kabilenin savaşçı erkekleri eşlerine farklı şiddet yöntemleri uygular. Bunlar arasında, kulağın kesilmesi, kulak memesinin yırtılması, kafanın taşla kırılması, bacaktan kocaman et parçası kesilmesi ve baldır kemiğinin açıkta kalması, ezilmiş burun, kırılmış dişler. Bu durumda erkek ne kadar saldırgansa o kadar makbul bir kişiliktir ve saygındır. Yani kadın ne kadar çok dayak yerse bir o kadar sevildiğine inanıyor. Ayrıca kabilede ilk çocuk kız doğarsa öldürülür. Erkek çocuk ise küçük yaşta saldırgan olarak eğitiliyor ve gösterdiği performansta övgüye layık görülüyor. Kadınların adet kanı şeytani kabul ediliyor. Bu yüzden ilk adet gören genç kız ay hali geçinceye kadar bambudan yapılmış bir kafese kilitlenip, tutsak ediliyor ve aç bırakılıyor. Genç kızlar daha sonraki adet dönemleri bitene kadar ise kabileden uzaklaşıp ormanda saklanmak zorundalar.
6. Masai Kabilesi
Doğu Afrika’nın en eski kabilelerinden biri olan Masailer, Tanzanya ve Kenya sınırları arasında yaşıyor. Cenazelerini gömmek yerine doğaya, dağların tepelerine bırakıyorlar ve buradaki vahşi ve yırtıcı hayvanlar cesedi paramparça edip yiyorlar. Bu kabilede kan çok önemli ve kutsaldır. Vejeteryanlardır, sadece hayvan sütü ve kanından beslenirler. Kan yaşamı simgeler. Bu yüzden aslan avladıkları zaman veya geleneksel törenlerinde inek kanı içip zıplama dansı yaparlar. En yükseğe zıplayan erkek ise grubun en güçlü erkeği kabul edilir.
7. Karen Kabilesi (Padaunglar)
Myanmar’ın kuzeyinde Tayland sınırına yakın bölgede yaşayan karen kabilesinin kadınları 5-6 yaşlarından itibaren boyunlarına bronz halka kolye takarlar. Taktıkları halka sayısına göre statüleri belli olur. En fazla 30-35 civarı hakla takabilen kabile kadınları güzel görünmek, köylerine saldıran vahşi hayvanlardan korunmak, savaşçı ruha sahip olmak için ejderhaya benzemek amacıyla bu kolyeleri takıyorlar. Bir daha da çıkarmıyorlar. Boyunlarındaki halkaları çıkarmaları durumunda boyunları kırılıyor ve ölüyorlar.
