Dünya liderlerinden Erdoğan'a tebrik mesajı yağıyor

28.05.2023 21:10

Dünya liderleri seçimdeki başarısı nedeniyle başta Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve Azerbaycan lideri İlhan Aliyev Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

Dünya liderlerinden Erdoğan'a tebrik mesajı yağıyor

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turundaki başarısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti.

Erdoğan'ın siyasetini kamu hizmetine bağlayan dünyadaki birkaç liderden biri olduğuna işaret eden Şerif, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın baskı altındaki Müslümanların güç sütunu ve onların vazgeçilmez hakları için coşkulu bir ses olduğunu belirtti.

Şerif, cumhurbaşkanlığı zaferinin ve AK Parti'nin milletvekilli seçimlerindeki zaferinin, Türk halkının Erdoğan'ın dinamik liderliğine olan güvenini yansıttığını ve bunun pek çok yönden önemli olduğunu kaydetti.

Pakistan ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin yukarı yönlü ilerlemeye devam edeceğine işaret eden Şerif, "İki halk arasındaki mükemmel kardeşlik doğrultusunda stratejik ortaklığımızı daha da derinleştirmek için (Erdoğan) onunla çalışmayı dört gözle bekliyorum." ifadelerine yer verdi.

Şerif, seçimdeki başarısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

ALİYEV'DEN DAVET

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Erdoğan'ı telefonla arayarak kutladı.

"Sabırsızlıkla kendisini Azerbaycan’da ağırlamayı beklediğini" ifade eden Aliyev, "Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin ve kardeşliğinin bundan sonra da daha da gelişerek devam edeceğini" belirtti.

https://twitter.com/azpresident/status/1662871205257289729

MACARİSTAN LİDERİNDEN TÜRKÇE PAYLAŞIM

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Twitter'dan yaptığı İngilizce ve Türkçe paylaşımla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti.

"Tartışmasız seçim zaferinden ötürü tebrikler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan." ifadesini İngilizce yazan Orban, "Tebrikler Sayın Cumhurbaşkanı!" ifadesini de Türkçe paylaştı.

LİBYA LİDERİNDEN ANLAMLI MESAJ

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seçimi önde götürmesinden dolayı tebrik etti.

Libya Başbakanlığına ait resmi Facebook sayfası "Hukumetina"da yayımlanan tebrik mesajında Dibeybe, "Kardeşim Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bir dönem daha Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandığı için tebrik ediyorum. Türk halkı Erdoğan’a olan güveni ve projelerinin başarısını yeniledi." ifadelerini kullandı.

Muhalefete hitaben ise Dibeybe, "Kazanamasa bile siyasi ve demokratik sürece sahip çıktığı için Türk muhalefetini de selamlıyorum." ifadelerine yer verdi.

İLK TEBRİK KATAR EMİRİNDEN GELDİ

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini önde götürmesi nedeniyle tebrik etti.

Şeyh Temim, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Aziz kardeşim Recep Tayyip Erdoğan'ı zaferinden dolayı tebrik ederim. Sizlere yeni döneminizde başarılar dilerim. Bu dönemde kardeş Türk halkının gelişim ve refah emellerini gerçekleştirmenizi, ülkelerimizin güçlü ilişkilerini geliştirmeyi ve bu ilişkileri daha fazla kalkınmayla sonuçlandırmayı temenni ederim." ifadelerini kullandı.

MACRON'DAN TEBRİK MESAJI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitter hesabından yaptığı Türkçe paylaşımda, "Yeniden seçilmesi dolayısıyla tebriklerimi ilettiğim Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte, ilerlemeye devam edeceğiz" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'ın paylaşımı şu şekilde:

"Fransa ve Türkiye’nin birlikte üstesinden geleceği büyük sınamalar var. Avrupa’ya barışın geri gelmesi, Avrakdeniz İttifakımızın geleceği, Akdeniz denizi. Yeniden seçilmesi dolayısıyla tebriklerimi ilettiğim Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte, ilerlemeye devam edeceğiz."

MISIR CUMHURBAŞKANI SİSİ'DEN ERDOĞAN'A TEBRİK

Mısır’ın Cumhurbaşkanı Sisi, bugün gerçekleşen seçim sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik etti.Yapılan açıklamada Sisi’nin Erdoğan’ı seçimdeki başarısından dolayı kutladığı belirtildi.

Mısır Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferi ve yeni dönemde Türkiye Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi vesilesiyle Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mesaj gönderdi” denildi.

TALİBAN'DAN TEBRİK

Afganistan'da yönetime el koyan Taliban hükümeti, Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

Taliban hükümetinin sözcüsü Zebinullah Mücahid, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Afganistan İslam Emirliği Başbakanı El-Hac Molla Muhammed Hasan Akhund, Cumhurbaşkanı Erdoğan' tebrik eder. Seçim sonucunun bölge istikrarına faydalı olmasını diliyoruz."

PUTIN'DEN TEBRİK MESAJI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik mektubu yayınladı: "Değerli dostum Erdoğan, seçim zaferini tebrik ederim. Türk halkı ulusal egemenliği, bağımsız dış politikayı ve güçlü devleti tercih etmiştir. Sayın Erdoğan, Türk-Rus ilişkilerinin gelişmesi için yaptıklarınızı takdir ediyoruz. Türkiye ile ikili ilişkilerimizi geliştirmeye devam etmek istiyoruz."

TRUMP DA TEBRİK ETTİ

Önceki ABD Başkanı Donald Trump, Erdoğan'ı tebrik etti: "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sonuna kadar hak edilmiş büyük zaferi için tebrik ederim. Onu iyi tanırım. İyi bir dosttur. Ülkesini ve muhteşem halkını ne kadar çok sevdiğini bizzat gördüm. Ükesine olan sevgisini bir üst seviyeye çıkardı.

PAŞİNYAN DA TEBRİK ETTİ

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan: "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, tekrar seçildiği için tebrik ederim. Ülkelerimiz ilişkilerinin tamamen normalleşmesi için birlikte çalışmayı umut ediyoruz."

ZELENSKI'DEN TEBRİK

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Türkçe tebrik mesajı yayınladı: "Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kutluyorum. Avrupa'nın güvenliği ve istikrarı için işbirliğimizin geliştirilmesini ve ülkelerimizin yararına stratejik ortaklığımızın daha da güçlendirilmesini umuyoruz."

Zelenski'nin tebrik mesajını, Putin'den 35 dakika sonra yayınlaması dikkat çekti.

İSRAİL, PAKİSTAN, SOMALİ, FİLİSTİN...

İsrail Cumhurbaşkanı İshak Herzog, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Filistin Başbakanı Muhammed Şatayyeh, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksander Vucic, Mısır Cumhurbaşkanı Abdul Fettah El Sisi, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Muhammed ve Libya Başbakanı Abdülahmid Dibeybe de Erdoğan'ı tebrik etti.

BREZİLYALI TROÇKİSTLER: "EMPERYALİZM YENİLDİ"

Brezilya'nın komünist Troçkist partisi İşçi Davası Partisi, veya kısaltması ile PCO, Twitter mesajı ile Erdoğan'ı tebrik etti: "Erdoğan kazandı, emperyalizm bir kez daha yenildi. Tüm halklar dünyayı yöneten diktatörlere ve tekellere karşı ayağa kalktı. Emperyalizm, Orta Doğu'da mağlup oldu."

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden 16 ilçeye yağış uyarısı 19.4.2024

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden..

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden 16 ilçeye yağış uyarısı 19.4.2024
Ekonomik kriz Antalya'yı vurdu! Yabancıların yeni gözdesi İstanbul oldu!

Ekonomik kriz Antalya'yı vurdu! Yabanc..

Ekonomik kriz Antalya'yı vurdu! Yabancıların yeni gözdesi İstanbul oldu!
Orhan Gencebay-Selami Şahin Eserleri Özel Konseri'nde büyük sürpriz! Orhan Baba'dan yeni şarkı müjdesi!

Orhan Gencebay-Selami Şahin Eserleri Ö..

Orhan Gencebay-Selami Şahin Eserleri Özel Konseri'nde büyük sürpriz! Orhan Baba'dan yeni şarkı müjdesi!
Antalya'da korkutan hava! Biranda bastı

Antalya'da korkutan hava! Biranda bastı

Antalya'da korkutan hava! Biranda bastı
Son dakika: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem

Son dakika: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde ..

Son dakika: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem
Antalya'da pansiyonda ölü bulunmuştu! Kavga ettiği şüpheli gözaltında

Antalya'da pansiyonda ölü bulunmuştu! ..

Antalya'da pansiyonda ölü bulunmuştu! Kavga ettiği şüpheli gözaltında