AHD’den “Azerbaycan - Türkiye Gençliğinin Siyasette Rolü” konulu konferans

25.04.2021 21:21

Azerbaycan Halklar Dostluğu Derneği, 24 Nisan Gençlerin Uluslararası Dayanışma Günü’nde “Azerbaycan - Türkiye Gençliğinin Siyasette Rolü” konulu çevrimiçi konferans düzenledi.

AHD’den “Azerbaycan - Türkiye Gençliğinin Siyasette Rolü” konulu konferans

Azerbaycan Halklar Dostluğu Derneği Başkanı Lale Hesenova’nın moderatörlüğünü yaptığı, Azerbaycan Bakü’den  “Devam” Gençler harekatı ve YAP gençlerinin, Antalya’dan AK Parti Konyaaltı teşkilatı temsilcilerinin katıldığı konferansta Azerbaycan- Türkiye gündemi konuşuldu.

Azerbaycan Halklar Dostluğu Derneği Başkanı Lale Hesenova

Azerbaycan Halklar Dostluğu Derneği Başkanı Lale Hesenova çevrimiçi konferansta açılış konuşmasını yaparak Azerbaycan ve Türkiye gençlerini uluslararası dayanışma gününde bir araya getirmenin onurundan bahsetti. Azerbaycan Türkiye kardeşliğinin ezeli ve ebedi olduğunu vurgulayarak Bahtiyar Vahabzade’nin şiirine seslendirdi.

Birdir bizim her halimiz
Sevincimiz melalimiz
Bayraklarda hilalimiz
 Azerbaycan Türkiye

Devam Gençler Harekatı Başkanı YAP Gençler Teşkilatı Üyesi Nihad Allahyarlı Azerbaycan -Türkiye gençliğinin dayanışmasını özellikle vurgulayarak, Devam Gençler Harekatı'nın Türkiye’nin sosyo-politik arenasında faaliyet  gösteren  teşkilatlarla işbirliğine hazır olduğunu ifade etti.

TEK MİLLET 2 DEVLET

Toplantı için Azerbaycan Halklar Dostluğu Dernek Başkanı Lale Hesenova’ya teşekkür eden AK Parti Konyaaltı İlçe Gençlik Kolları Başkanı  Ali Çakmak ise, “Sözlerime Azerbaycanımızın Türkiye için yaptığı benim bir Türk genci olarak her duyduğumda her hatırladığımda tüylerimi diken diken eden bir anıyla başlamak istiyorum. Bizler Kurtuluş Savaşı’nda gönderilen yardımları da unutmadık. Bizler Neriman Nerimanov’un mektubunda “Paşam Türk milletinde bir gelenek vardır. Kardeş kardeşe borç vermez. Kardeş her durumda kardeşin elinden tutar. Biz kardeşiz her zaman elinizden tutacağız. Her zaman, her şartta…  Bu güzel örnekler sabaha kadar çoğaltılıp anlatılabilir. Evet kardeşlerim. Bizim dostluğumuz ne 1991, ne 1986, ne Kurtuluş Savaşı, ne de 1’inci Dünya Savaşı’dır. Bizim dostluğumuz Ezelden ebede kadardır.  Bizler, ne Çanakkale’yi unuttuk, ne Tiflis'i unuttuk, ne Karabağ’ı ne de hocalıyı unuttuk. Bizler geçmişten aldığımız bu tarihi şuurla hareket ediyoruz. Karabağ Türk’tür Türk kalacak. Tek Millet 2 devlet” dedi.

“TÜRKİYE VAR OLDUKÇA AZERBAYCAN VAR OLACAKTIR”

AK Parti Konyaltı İlçe Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Furkan Beyazıt ise yaptığı açıklamada, “Bu değerli konferansa Azerbaycan’ın farklı illerinden katılan kardeşlerimi saygı ve de sevgiyle selamlıyorum. Karabağ’ın azad oluşunu bir kez daha sevinçle kutluyorum.  Özellikle günümüzün küresel dünyasında ki hızlı gündem ve reel değişiklikler de kendini hızla yenilemeyi gerektirmektedir. Azerbaycan ve Türkiye’nin tarih kronolojisine bakacak olursak da Maveraün Nehiri'nden bu yana iki bedende bir can ile vücut bulmuş, birbirine manevi kökler ile bağlı olan iki devlet tek millet görüyorum. Biz gençlik ile ilgili yapılacak her projeye açığız. Son olarak da Türkiye var oldukça Azerbaycan var olacaktır. Azerbaycan var oldukça da Türkiye var olacaktır” ifadelerini kullandı.

Daha sonraki konuşmalarda, Sabir Rustamov, Mehemmed Türkmen dostluk ve kardeşlik münasebetlerinden bahsederek  iki ülke arasındaki bağın her zaman güçlendirilmesi için muhtelif tekliflerde bulunduklarını, bu teklifler içerisinde gençlerin iki ülkede de siyasi , hukuki alanlarda tecrübelere, kurslara teşvik edilmesi konusuna dikkat çekti.

Konferansın sonunda tekrar söz alan Başkan ve moderatör  Lale Hesenova kapanışı şu şekilde yaptı, " Karabağ konusunda  Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın “Zafere kadar Azerbaycan’ın yanındayız demesi”, sözde soykırım iddiaları ile ilgili Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev’in : “Eğer ki Türkiye soykırım yapmış olsaydı geride buna itiraz edebilecek tek Ermeni bile kalmazdı” cümlesi tüm dünyaya karşı Azerbaycan Türkiye kardeşliğinin ezeli ve ebedi olduğunu bir kez daha göstermiştir. Allah hiç bir zaman birliğimizi bozmasın."

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden 16 ilçeye yağış uyarısı 19.4.2024

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden..

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden 16 ilçeye yağış uyarısı 19.4.2024
Ekonomik kriz Antalya'yı vurdu! Yabancıların yeni gözdesi İstanbul oldu!

Ekonomik kriz Antalya'yı vurdu! Yabanc..

Ekonomik kriz Antalya'yı vurdu! Yabancıların yeni gözdesi İstanbul oldu!
Orhan Gencebay-Selami Şahin Eserleri Özel Konseri'nde büyük sürpriz! Orhan Baba'dan yeni şarkı müjdesi!

Orhan Gencebay-Selami Şahin Eserleri Ö..

Orhan Gencebay-Selami Şahin Eserleri Özel Konseri'nde büyük sürpriz! Orhan Baba'dan yeni şarkı müjdesi!
Antalya'da korkutan hava! Biranda bastı

Antalya'da korkutan hava! Biranda bastı

Antalya'da korkutan hava! Biranda bastı
Son dakika: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem

Son dakika: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde ..

Son dakika: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem
Antalya'da pansiyonda ölü bulunmuştu! Kavga ettiği şüpheli gözaltında

Antalya'da pansiyonda ölü bulunmuştu! ..

Antalya'da pansiyonda ölü bulunmuştu! Kavga ettiği şüpheli gözaltında