Marist anketine göre Donald Trump, ABD tarihindeki en kötü başkanlardan biri. Anket ayrıca Amerikalıların ülkenin gidişatı konusunda onlarca yıldır en karamsar oldukları bir dönem yaşandığını ortaya koydu. Ancak Başkan seçilen Joe Biden’den ülkeyi birleştirici bir yönetim tarzı sergileyeceği yönünde umutlular. [caption id="attachment_186059" align="alignnone" width="646"] Donald Trump-Joe Biden[/caption]

BİNLERCE AMERİKALI KATILDI

Amerikalılar, yemin ettikten sonra, aşı dağıtımının Biden'ın koronavirüs pandemisiyle mücadelede birinci önceliği olması gerektiğine inandıkları belirtiyorlar. Marist anketi 11 Ocak'tan 13 Ocak'a kadar binlerce seçmenle gerçekleştirildi. Anketin  +/- 3,7 yüzde puanlık bir hata payına sahip olduğu ifade ediliyor.

TARİHİN EN KÖTÜ BAŞKANLARINDAN BİRİ

Ankete katılanların neredeyse yüzde 50’si Trump'ın tarihin en kötü başkanlarından biri olarak hatırlanacağını düşünüyor. Sadece dörtte biri ortalamanın üzerinde bir başkan veya en iyilerden biri olduğunu ifade ediyor. Bu sonuca göre Barack Obama ile karşılaştırıldığında Trump’ın oldukça geride kaldığı ortaya çıkıyor. Amerikalılar ayrıca, Trump'ın ülkeyi % 46 ila % 38'lik bir marjla daha kötü bir şekilde değiştirdiğini düşünüyor.

KORONAVİRÜSÜ BEYAZ SARAY’A TAŞIDI

Trump’ın, Marist anketindeki görev süresi boyunca , onayı hiçbir zaman % 44'ün üzerine çıkmadı ve hiçbir zaman % 35'in altına inmedi. Trump, başkanlığı sırasında hiçbir zaman tabanının ötesine geçmemiş gibiydi ve rakamlar bunu yansıtıyor. Başkan Trump için tek parlak nokta,% 51 onayıyla ekonomiye hakimiyeti olmaya devam ediyor. Yine de koronavirüsü Beyaz Saray’a taşıması nedeniyle eleştiriler haklı olarak artıyor.

ÜLKEYİ YANLIŞ YÖNE GÖTÜRDÜ

Ankete katılan yetişkinlerin yüzde yetmiş beşi ülkenin yanlış yönde ilerlediğini söylüyor. Marist anketine ve Washington Post / ABC anketindeki benzer bir soruya bakıldığında bu, 1992'den bu yana en yüksek yüzde. Mevcut ankette sadece 5 kişiden sadece 1'i ülkenin doğru yönde ilerlediğini ifade ediyor.

HALKIN BİDEN’E BAKIŞI OLUMLU

Peki ABD’liler yeni başkan Biden’a nasıl bakıyor? Halk Biden konusunda daha olumlu görüşlere sahip. Halkın yüzde 51’i Biden'ın geçiş sırasında kendisini iyi idare ettiğini düşünüyor. Ayrıca, daha fazla Amerikalı genellikle % 49 ila % 43'lük bir marjla, onun hakkında olumsuzdan ziyade olumlu bir görüşe sahip. Bu başkanlık birinci kampanyası başladığından beri bu ankette aldığı en yüksek olumlu oran. Seçmenler,% 55 ila% 39'luk bir farkla, Biden'ın bölmek yerine birleştirmek amacıyla daha fazlasını yapacağını düşünüyor. Ankete katılanların yaklaşık üçte ikisi Biden'in yasal olarak seçildiğini söylüyor, [ilgili_haberler]