ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi John Bass, Afganistan’da Kabil Büyükelçisi olarak göreve başladı. Bass makamına oturur oturmaz ülke kan gölüne döndü, 3 günde 87 kişi terör saldırılarında hayatını kaybetti.

Türkiye’de görev yaptığı süre içinde PKK ve FETÖ’cü teröristlere sahip çıkan ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi John Bass, Trump yönetimince Afganistan’a gönderildi. Bass, yeni görev yerine gitmeden önce yaptığı açıklamada, “Türkiye’de 9,5 aydır terör saldırısı olmuyorsa bizim işbirliğimiz sayesinde” diyerek, adeta DEAŞ’ı yönlendirdiğini itiraf etmişti.

Türkiye ve ABD’li heyetlerin vize kriziyle gerginleşen ilişkileri düzeltmek için görüşmeler yaptıkları dönemde de Bass, yapayalnız şekilde Kabil Büyükelçisi olduğu Afganistan’a gitti. Bass ülkede göreve başlar başlamaz Kabil'de bir camiye yönelik düzenlenen intihar saldırısında 39 kişi hayatını kaybetti. Bu saldırıdan kısa bir süre sonra ülkenin batısındaki Gur vilayetinin Doline ilçesindeki bir camide yine intihar saldırısı düzenlendi ve en az 30 kişi öldü.
 
OKLAR JOHN BASS’I GÖSTERİYOR 
 
Yine Kabil’de askeri öğrencilere yönelik bombalı saldırıda da 15 kişi hayatını kaybetti. Ülkenin diğer yerlerinde gerçekleşen saldırılarla birlikte Afganistan’da 3 gün içinde hayatını kaybedenlerin sayısı 87’ye yükseldi. 200'den fazla kişi de yaralandı. Sosyal medyada birçok kullanıcı, yaptıkları paylaşımlarda terör saldırılarının sorumlusu olarak Bass’ı gösterdi. 

(Kaynak: Güneş )