20 ölü, 100'den fazla yaralı var

02.10.2017 12:17

ABD'nin Las Vegas kentindeki bir konsere silahlı saldırı gerçekleştirildi.

20 ölü, 100'den fazla yaralı var

Yüksek bir kattan saldırganların kalabalığın üzerine ateş açtığı olayda en az 20'den fazla ölü ve 100'den fazla yaralı olduğu açıklandı. Olaya ait sosyal medyada yayınlanan videoda çok sayıda ağır silahla ateş açıldığına ilişkin sesle duyuluyor. ABD basını, saldırganın bir 'bölge sakini' olduğunu açıkladı. Saldırganın Asya kökenli olduğu tahmin edilen Marilou Danley adında arkadaşını bulmaya çalışıyor.

 Las Vegas polisi ABD'nin Las Vegas kentinde Route 91 Harvest isimli müzik festivalinde düzenlenen silahlı saldırıda 20 kişinin öldüğü ve 100'den fazla kişinin yaralandığını açıkladı.

Güvenlik yetkililerince yapılan açıklamada, "Bölgede patlayıcı olduğu bilgisi gerçek dışıdır. Tehdidin geçtiği konusunda son derece eminiz. Olayın terör saldırısı olup olmadığını bilmiyoruz. Yaralılar arasında 2 polis memuru da var birinin durumu kritik. Hayatını kaybeden polis memurları da var. Şu anda Las Vegaslılardan kendilerini korumalarını istiyoruz. En azından böyle bir olay sonrasında insanların güvenlik önlemlerini arttırmalarında yarar var." ifadesi yer aldı. 

Görgü tanıklarına göre, en az bir saldırgan festivale katılanlara ateş açtı. ABD basını saldırının gerçekleştiği etkinliğe 30 bin kişinin katıldığını yazdı. 

(Kaynak: Hürriyet )

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto