Basına ve sosyal medyaya gönderme yaptı! Prof. Sevil Atasoy’dan şaşırtan açıklama...

06.05.2021 21:52

Dünya bilim çevrelerinin yakından tanıdığı ünlü adli tıp uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımla takipçilerini şaşırttı. Prof. Atasoy, “İntihar haberi, intihar düşüncesi olanı cesaretlendirir, tetikler” diyerek bu tür haberlerin yazılmasının sakıncalı olduğunu öne sürdü.

Basına ve sosyal medyaya gönderme yaptı! Prof. Sevil Atasoy’dan şaşırtan açıklama...

Prof. Atasoy’un bu açıklamasına tepki gösteren takipçileri ise, “Haberlerin yazılmamasını istemek yerine insanları intihara sürükleyen nedenlerin ortadan kaldırılmasını önerseniz daha doğru olur” benzeri ifadeler kullandı.

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Sevil Atasoy Twitter hesabından yaptığı açıklama, “Bilimsel açıdan bakıldığında, intiharın bulaşıcı olduğu defalarca kanıtlanmıştır. (örn. Werther etkisi) İntihar haberi, intihar düşüncesi olanı cesaretlendirir, tetikler. Bu nedenle paylaşımlarda DSÖ’nün tavsiyelerine uymaya dikkat etmeli” ifadelerini kullandı.

‘KADIN CİNAYETLERİNİ DE TETİKLİYOR!’

Prof. Sevil Atasoy’un bu paylaşımına takipçileri destekten çok tepki gösterdi. Prof. Atasoy’un çoğu takipçisi, “intihara götüren nedenleri bulup ortadan kaldırmaya çaba sarf etmek yerine, intihar haberlerini yasaklamak neden?”  anlamını taşıyan tepki ifadeleri kullandılar. Kimi takipçiler de DSÖ’nün bu yöndeki açıklamalarına itibar edilmemesi gerektiğini söylerken, kimileri de intiharların yanı sıra kadın cinayetlerinin de yapılan haberler nedeniyle arttığını öne sürdü.

İşte Prof. Atasoy’un o paylaşımı ve takipçilerinden gelen yorumlar;

PROF. DR SEVİL ATASOY KİMDİR?

Prof. Dr. Sevil Atasoy 1949'da, İstanbul'da doğdu. Alman Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Kimya Fakültesinden mezun oldu, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalında biyokimya alanında uzmanlık ve tıp bilimleri doktorası yaptı, aynı dalda doçent ve profesör oldu.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalındaki öğretim üyeliğinin yanı sıra, 1980-1993 arasında Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Kimyasal Tahliller İhtisas Dairesi başkanlığını, İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsünün 1987-2005 yılları arasında müdürlüğünü yürüttü, biyokimya, kriminalistik ve kriminolojinin farklı  alanlarında lisans, yüksek lisans ve doktora dersleri verdi, tez danışmanlığı yaptı ve 2009’a kadar İstanbul Üniversitesindeki öğretim üyeliğini sürdürdü.

BM Suç ve Uyuşturucu Ofisi UNODC, BM Narkotik Komisyonu CND, Avrupa Konseyi Pompidou Grubu, T.C. İçişleri ve Adalet Bakanlıklarının farklı komisyonlarında görev yaptı.

Prof. Atasoy, olay yeri inceleme, kriminal laboratuvarların gelişmesi ve DNA analizlerine katkısı nedeniyle ulusal ve uluslararası ödüller aldı.

Uluslararası hakemli dergilerde biyokimya, toksikoloji ve genetik alanında çok sayıda bilimsel yayını olan Atasoy,  2005-2009 arası, Hürriyet Gazetesi'nde Delil Avcısı adlı sayfada haftalık adli bilim yazıları kaleme aldı, CNN Türk'te Suç ve Delil, HaberTürk'te Acayip İşler, NTV’de Prof. Dr. İlber Ortaylı ile birlikte Gel Zaman Git Zaman tartışma programlarını yaptı, Kanal D'de Okan Bayülgen ile birlikte sunduğu Muhabbet Kralı programı İsmail Cem En İyi Talkshow Programı ödülünü kazandı. Yine Kanal D'de, Kanıt adlı yüz bölüm süren polisiye dizinin konsept sahibi ve hikâye danışmanlığı ile sunuculuğunu üstlendi.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Kaynak: MYGazete

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elek..

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden toz aşımı ve yağış uyarısı! 25.4.2024

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden..

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden toz aşımı ve yağış uyarısı! 25.4.2024
Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırsat: Come4work

Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırs..

Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırsat: Come4work
Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan revizyonuna iptal

Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan rev..

Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan revizyonuna iptal
Antalya'da sahte polis ve savcı operasyonu!

Antalya'da sahte polis ve savcı operas..

Antalya'da sahte polis ve savcı operasyonu!
Antalya'yı toz tabakası kapladı

Antalyayı toz tabakası kapladı

Antalya'yı toz tabakası kapladı