Gazeteci Mustafa Noyan hayatını kaybetti

11.11.2020 12:18

Antalya'nın duayen gazetecilerinden Mustafa Noyan hayatını kaybetti. 72 yaşında hayatını kaybeden Noyan, emboli nedeniyle kısmı felç geçirmişti.

Gazeteci Mustafa Noyan hayatını kaybetti

Antalya'nın usta gazetecilerinden Mustafa Noyan hayatını kaybetti. 72 yaşında hayata gözlerini kapayan Noyan, TSYD Üyesi ve sarı basın kartı sahibiydi. 1965 yılında meslek hayatına başlayan uzun yıllar gazetecilik yapan Noyan, en son emboli nedeniyle kısmı felç geçirmiş ve bir bakımevinde yaşamını sürdürmekteydi.

AGC Başkanı Mevlüt Yeni'den başsağlığı mesajı

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Twitter'dan yaptığı paylaşımla Mustafa Noyan için bir başsağlığı mesajı yayınladı. AGC Başkanı Yeni, "Antalya Gazeteciler Cemiyeti üyesi değerli meslek büyüğüm Mustafa Noyan hakkın rahmetine kavuşmuştur. Merhuma rahmet, camiamıza ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" dedi.

Mustafa Noyan kimdir?

1948 yılında Ankara'nın Keskin ilçesinde doğdu. Ankara İTİA Gazetecilik ve Halkla İlişkiler mezunu. Gazeteciliğe 1965 yılında Trabzon'da Son Haber Gazetesi'nde başladı. Sırasıyla Politika, Anka Ajans ve Dünya Gazetesi'nde muhabirlik yaptı. Hürriyet Gazetesi'nin çıkardığı Karadeniz Gazetesi'nde çalıştı. 1981 yılında İstanbul'da Milliyet Gazetesi'nde Yazı İşleri Sayfa Sekreteri olarak görev aldı. 1987 yılında Güneş Gazetesi'ne geçti ve spor sayfa sekreteri oldu. 1990 yılında Antalya'ya gelerek Güneş Gazetesi büro şefi oldu. Bu görevindern emekli olduktan sonra Sabah Gazetesi Antalya Tesislerinde sayfa sekreteri olarak çalıştı. Daha sonra 07 Gazetesi'ne geçti. Halen Akşam Gazetesi'nin yerel ekinde Spor yazarlığı yapıyor. 1980 yılında Çağdaş Gazeteciler derneği tarafından Haber dalında Yılın Gazetecisi seçildi. 1981 yılında aynı derneğin Mizampaj Dalı ödülünü kazandı. Sarı Basın Kartı Sahibi, TSYD Üyesi, evli ve üç çocuk babası. 

Yorumlar

kenan dedi ki;

2022-11-19 12:00:54

Mustafa ağabey mekanın cennet olsun iyibir gazeteci iyi bir insandı motosiklet seyehatlerinde çok yol yapmışlığımız var

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Yorum Yap

    ŞANS OYUNLARI

    On Numara
    Şans Topu
    Sayısal Loto
    Süper Loto