Kimliği açıklanmayan oligarkın her biri birer dönüm civarındaki 730 tarlayı satın aldığı ve bugüne dek topladıkları yüzlerce dönüm tarlayı satın aldığı gelen bilgiler arasında.

KOMİSYONCULAR DEVREDE

Büyük Alanya Gazetesi ve ilçedeki diğer yayın organları olayı okuyucularına tepkili manşetlerle duyurdu. İddiaya göre Gündoğmuş’ta satışlardan komisyon alan kimi muhtarların da aralarında olduğu bazı kişilerin de tarlalarını satmaları için vatandaşları yakın markaja aldığı iddia ediliyor.

GÜNDOĞMUŞ 1220 YILINDAN BU YANA BİR KARIŞ TOPRAK SATMADI

Bu arada sosyal medyadaki bazı çevreci Antalya platformları da olaya büyük tepki gösterdi. Toros Dağları adlı platformda yabancı bir grubun alenen devasa tarlalar ve araziler satın almasının kanunen mümkün olup olmadığı sorgulandı ve bölgenin tarım sektörünün de büyük zarar görme ihtimalinin bulunduğu belirtilerek, "1220  yılından bu güne 1cm2 toprak satmayan Gündoğmuş’ta 730 tarla tapusu alan Rus’un amacı ne?” sorusu soruldu. Öte yandan Rusların bölgede herhangi bir maden veya enerji kaynağı arayabileceği de yapılan tahminler arasında. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz. ü