Antalya haber... Proje kapsamında, Türkçeyi doğru kullanan gönüllülere özel "Diksiyon ve Seslendirme Teknikleri" eğitimi verildi. Ardından, Engelsiz Kafe'de kurulan özel stüdyoda gönüllü okuyucular, masal, roman, kişisel gelişim ve hatta E-KPSS testleri gibi farklı türlerde yüzlerce kitabı seslendirdi. Bu sayede, görme engelli bireyler için geniş bir dijital kütüphane oluşturuldu.
Bu özel buluşmada görme engelli bireyler, seslerini kitaplardan tanıdıkları gönüllülerle tanışmanın mutluluğunu yaşarken, katılımcılar ise projenin sadece bir kitap seslendirme etkinliği değil, aynı zamanda paylaşılan bir hayat hikayesi olduğunu belirtti.

Gönüllüler gözlerini kapattı, hayatı deneyimledi
Projenin en anlamlı etkinliği ise Kaleiçi Yat Limanı'nda gerçekleşen "mavi yolculuk" oldu. Gönüllü okuyucular, Altınokta Körler Derneği üyeleriyle birlikte yat turuna katıldı. Gönüllüler, empati kurmak amacıyla yolculuk boyunca göz bandı takarak görme engelli bireylerin yaşadığı zorlukları deneyimleme fırsatı buldu.