Türk Hava Yolları

04.01.2021 18:46

Türk Hava Yolları
  • İl/İlçe: İstanbul
  • Web Sitesi: https://www.turkishairlines.com/tr-tr/
  • Telefon: (0212) 444 08 49

20 Mayıs 1933'te 5 uçak ve 30'dan az çalışanla başlayan yolculuğumuz, 87. yılımızı kutladığımız bugün, dünyanın en fazla ülkesine uçan havayolu olarak devam ediyor.
87 yıllık başarı öykümüz, bugüne kadar karşılaştığımız zorluklardan güçlenerek çıktığımız için yazıldı.

Yeni deneyimlere ilham veren; insanları, kültürleri, kıtaları, ülkeleri ve şehirleri birbirine bağlayan serüvenimiz 1933’te başladı. Takvimler 20 Mayıs 1933’ü gösterdiğinde Devlet Hava Yolları İşletmesi adıyla gökyüzüyle buluştuk. Türkiye’nin ilk havacılarından Fesa Evrensev’in genel müdürlüğü üstlendiği bu dönemde filomuzda yalnızca 5 uçağımız vardı ve çalışan sayımız 30’dan azdı.

Ülkemizin ilk yurtdışı uçuşunu 1947’de İstanbul’dan Atina’ya bayrağımızı taşımanın heyecanıyla gerçekleştirdik. 1951’de 33 uçaktan oluşan filomuzla Lefkoşa, Beyrut ve Kahire gibi yeni noktalara uçmaya başladık.

Sıra dışı başarıların altında imzası yer alan “Türk Hava Yolları” adı, 1955’te ortaya çıktı ve ismimiz Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA’nın üyeleri arasında yerini aldı.

1953 yılında, İstanbul Yeşilköy Havalimanı tamamlandı ve uluslararası hava trafiğine açıldı. 1985 yılında Atatürk Havalimanı ismini alan bu yer, küresel bir buluşma noktası oldu ve uzun yıllar binlerce değerli âna şahit oldu.

1958 yılında 5 adet Viscount 794 uçağı filomuza kattık. Pistonlu motorlardan jet motorlu uçaklara geçerek havacılık tarihimizde yeni bir dönemi başlattık.

1959 yılında Mesut Manioğlu’nun yaban kazından ilham alarak çizdiği logomuzu gururla taşımaya başladık. 9.000 metreye ulaşan irtifada kıtalararası uçuş yapabilmesiyle bilinen yaban kazı figürü, öykümüzü taçlandırdı.

1961’de kaptan pilotlar Zihni Barın ve Nurettin Gürün, Türk Hava Yolları tarihinde bir ilke daha imza attılar. 30 saatlik uçuşla Atlas Okyanusu’nu aşan pilotlarımız, iki F-27 uçağını ABD’den İstanbul'a getirdi.

Özverili çalışmalarımızla 1972 yılında 200 milyon olan sermayemizi %100 oranında artırarak 400 milyon TL’ye ulaştırdık.

1973’te Avrupa’nın ilk McDonnell Douglas DC-10 uçağı filomuza katıldı ve 40 yıl önce 24 personel ile başlayan yolculuğumuza 4.437 kişilik bir aileyle devam ettik.

Her zaman dünyanın daha büyük olduğuna inandık ve seksenli yıllarda başarı öykümüzü sınırların çok ötesine taşıdık. Hikayemizin 50. yılı olan 1983’te 2,5 milyon yolcumuzu yeni yerlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadık. Avrupa, Ortadoğu ve Uzakdoğu uçuşlarından sonra Amerika’ya da uçmaya başladık ve artık 4 kıtada 5 binden fazla çalışanla hizmet veren dünyaca ünlü bir markaydık.

Avrupa’nın en genç ve modern filosuna sahip olma hedefiyle hızla ilerledik ve daima teknolojinin sıkı bir takipçisi olduk. Üst düzey konfor sunan, yüksek teknolojik donanıma sahip, yakıt tasarruflu ve çevreye duyarlı uçak alımlarımızla filomuz devleşti.

Rakipsiz uçuş ağımız, genç ve modern filomuz, konforlu koltuklarımız ve leziz ikramlarımız bizi Avrupa’nın En İyi Havayolu yaptı. Yolcularımızı benzersiz keşiflerle buluşturma arzumuzla dünyada neredeyse uçmadığımız ülke kalmadı. Dünyaca ünlü sponsorluklarımız ve herkesin heyecanla bir yenisini beklediği reklamlarımız Turkish Airlines adını akıllara kazıdı.

Yıllar geçtikçe büyüyen tutkumuz dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu olmamızı sağladı. Bugün 363’den fazla uçağa sahip genç filomuzla, yeni evimiz İstanbul Havalimanı’ndan 120’nin üzerinde ülkeye uçuyoruz. Türk bayrağını dünyanın dört bir yanına gururla taşıyor, yolcularımıza daha büyük bir dünyanın kapılarını aralıyoruz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto