Tahtakale Spot

27.12.2020 19:56

Tahtakale Spot
  • İl/İlçe: Antalya / Kepez
  • Web Sitesi: https://tahtakalespot.com/
  • Telefon: 444 7 286

Türkiye’mize yakışır bir marka olmak üzere 80’li yılların başında Antalya’dan yola çıkarak; sıcak ve yüksek seviyeli bir hizmet anlayışı, kaliteli ve 50 bini aşkın zengin ürün çeşidi ve uygun fiyat politikası ile siz müşterilerine her an yenilikçi ve farklı bir işletmecilik yaklaşımıyla ve binleri aşkın kendi üretimi olan ürünleri ile sektöründe sadece kendine has bir çizgi ile bugün Antalya sınırlarını taşan bir coğrafyada sizlere hizmet vermeye devam etmektedir.

Tahtakale Spot; ticaret hayatına seksenli yılların başında, henüz bugünkü gibi büyük AVM’ler ve Marketler zincirlerinin bulunmadığı, ticaretin ve hizmetin küçük mekanlarda ve müşteriler ile birebir ilişkinin dostluk ve güvenle perçinlendiği dönemde Antalya Güllük Caddesinde şu anda işletmenin sahipliğini yapan Sayın Sedat Cengiz’in faaliyet gösterdiği anahtar tezgâhı ile başladı.

O zaman henüz bu unvanı yoktu. Sedat Bey, tezgâhına “Anahtarcı Sedat’ın Yeri” ismini vermişti. Tezgâhta hem ihtiyaçlar karşılanıyor hem de en üst düzeyde gösterilen samimiyet ve dürüstlük yardımı dostluklar gelişiyordu. Müşterilerin memnuniyeti ve güveni Sedat Bey’in işlerini hızlı bir şekilde çoğalttı. Daha sonraki yıllarda ürün ve hizmet yelpazesini geliştirme adına çakmak gazı doldurma ve şemsiye tamiri hizmetlerini de ekleyerek faaliyetlerine devam etti. Yıllar sonra “Anahtarcı Sedat’ın Yeri” tüm Antalya’da tanınır hale geldi ve daha iyi hizmet verebilmek ve müşteri memnuniyetini arttırarak devam edebilmek için artık tezgahtan “Dükkan”a geçmenin zamanı gelmişti.

Sedat Cengiz; 1993 yılında Teoman Paşa Caddesinde ilk perakende dükkânını açtı. 1994 yılında Güllük-100.Yıl kavşağında 2.Perakende dükkânı, 1995 yılında ise Şarampol Caddesinde 3.perakende dükkânı açıldı. Sedat Bey artık hem perakende hem de toptan hırdavat işine de başlamıştı. Böylece, 1996 yılında Şarampol Caddesinde ilk toptan-perakende satış yapan işyeri hizmete girdi.

O yıllarda toptan fiyatlar ile perakende fiyatlar arasında uçurumlar vardı. Sedat Bey, bir gün toptan sattığı fiyattan perakende satmaya karar verdi ve bugünkü para ile birkaç TL’ye birçok ürünü satıyordu. İnanılmaz olumlu tepkilerle ticaret çığ gibi büyüdü ve 1999 yılında Çallı`da hırdavatçılığı anımsatması bakımından o günlerde hem hırdavat ürünleri hem de ucuzluğun simgesi haline gelen ve çok meşhur olan İstanbul’un Tahtakale semtinden esinlenerek, firmaya "Tahtakale İş Merkezi" ismini koyarak o zamanların şartlarıyla ilk büyük alışveriş merkezi açıldı.

Bu alışveriş merkezi Antalya’da büyük yankı yaptı. Alışverişin tarzı değişti ve Antalya’da artık yeni bir dönem başladı. Küçük dükkânlardan büyük alışveriş merkezlerine dönüşüm Doğu Garajındaki alışveriş merkezi ile başladı. Doğu Garajı Şubesinin açılışında çok büyük izdihamlar yaşandı ve aynı gün içerisinde defalarca mağaza girişi müşterilere kapatılarak içerideki müşterilerin alışverişini yaptırıp boşaltılması sağlandı. Artık Tahtakale İş Merkezinin ünü Antalya Merkez sınırlarını aşıp ilçelere kadar uzanmıştı.

Sedat Bey, Doğu Garajı Şubesinin muazzam bir şekilde talep görmesinden dolayı firmanın o güne kadar Tahtakale İş Merkezi olan adını; yapılan işi daha çok temsil etmesi açısından Tahtakale Spot olarak değiştirdi. Eski Sanayide 7 katlı alışveriş merkezi ile devam etti. Akdeniz Sanayi, Dokuma (Ant Koop Atatürk Lisesi arkası) mağazası ve Kumluca mağazası açıldı. 2007 yılında Antalya Merkez Tahılpazarı`nda Şarampol ve "Oyuncak - Kırtasiye Toptan" mağazalarının açılmasıyla toplam 8 rakamına ulaşarak Antalya`da söz sahibi büyük mağazalar arasına girmeyi başardı. Tahtakale Spot, 2008'de 2, 2009’da 1, 2010'da 3, 2011’de 5, 2012'de 4, 2013'te 4, 2014'te 6, 2015'te 2, 2016'da 4, 2017'de 3, 2018'de 7, 2019'da 6, 2020'de Yeşilbayır, Anamur ve Güzeloba Şubeleri açıldı. Konuksever Şubesinin açılış çalışmaları devam etmektedir. Verimli olmayan mağazaların kapatılıp daha verimli mağazaların açılışlarına devam edilmektedir. Bu duruma göre toplam şube sayısı 58'e ulaşmıştır.

Tahtakale Spot şubelerinde; gıda, manav, et, şarküteri, balık, yufka, çiğ köfte, pasta çeşitleri, dondurma, unlu mamuller, sıcak ekmek, giyim, ayakkabı, hırdavat, anahtar, su tesisat malzemeleri, boya, elektrik, elektronik, avize, beyaz eşya, temizlik malzemeleri, kozmetik, züccaciye, kırtasiye, oyuncak, bijuteri, hediyelik eşya olmak üzere 50 bine yakın ürün satılmaktadır.

Tahtakale Spot bugüne kadar açtığı tüm şubelerde Anahtar Reyonu ve Tezgâhı bulundurmakta ve buralarda anahtar ve kilit satmanın ötesinde, şirketin doğma ve gelişme sebebi olan Anahtar yapımı ve kapı kilit açma hizmetlerine; büyük bir hevesle, onurla ve ahde vefayla devam edilmektedir. Tahtakale Spot bundan sonraki açacağı tüm şubelerinde bu tarihi ve manevi temsili hatırlamaya devam edecektir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto