Fenerbahçe, Süper Lig'in 9. haftasında Hatayspor'u ağırladı. Sarı-Lacivertliler, bu sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi ve Süper Lig’de oynadığı 16 maçtan da galibiyetle ayrılmıştı. Muhteşem bir seri yakalayan İsmail Kartal'ın öğrencileri, 17’de 17 yapıp zirve yarışındaki avantajını sürdürmeyi amaçlıyordu

DEMİREL SİFTAH PEŞİNDEYDİ

Fenerbahçe ve Galatasaray'la birlikte ligin yenilgisiz bir diğer takımı olan Hatay da serisini sürdürmenin peşindeydi. Fenerbahçe efsanesi ve Hatayspor’un hocası Volkan Demirel de Kanarya’ya karşı çıktığı 4. maçında ilk zaferini yaşamayı hedefliyordu.

İRAFAN CAN SONUCU BELİRLEDİ

Ancak Kanarya yine sürprize izin vermedi. Taraftarı önünde hızlı başladığı maçta 7'de Sebastian Symanszki'yle 1-0 öne geçti, 15'te Bright Osayi Samuel'le farkı ikiye çıkarttı ve 39'da Edin Dzeko ilk devrenin skorunu belirledi: 3-0. 55'te Hatay, Faouzi Ghoulam ile harika frikik golü buldu ve farkı 2'ye indirdi ancak 8 dakika sonra İrfan Can Kahveci frikik golüne yine bir frikikle cevap verdi. 90+4'te ise Ryan Aabid fileleri sarstı ve maçın 4-2'lik sonucunu tayin etti.

EVİNDEKİ SON 3 MAÇTA 13 GOL

Bu skorla Fenerbahçe serisini 17'de 17'ye çıkarttı ve 27 puanla yeniden liderlik koltuğuna oturdu. Evindeki son iki maçta tam 9 gol atan ve hiç gol yemeyen Kanarya, (Başakşehir 4-0, Rizespor 5-0) sahasındaki son 3. maçında da 3 farklı kazanmasını bildi ve söz konusu periyotta toplamda rakip filelere 13 gol bıraktı. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.