• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • Antalya
  • TURİZM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SAĞLIK
  • DÜNYA
  • RESMI REKLAMLAR
  • KÜLTÜR - SANAT RÖPORTAJ ÖZEL HABER
  • Ara
SON DAKİKA:
22:38
Antalya’da bugün hava nasıl olacak? işte 5 mart günün hava tahmini
22:27
ATSO Eski başkanı Ali Bahar davasında yeni gelişme
17:14
ABD'den açıklama! İran savaşın ne zaman biteceğini de açıkladı
16:55
Antalya'da acı olay:3 kattan düşen 5 yaşındaki çocuk ağır yaralandı
16:24
Türkiye'den İran'a füze tepkisi: Bakan Fidan, Arakçi'yi aradı
16:12
Ehliyetsiz sürücü ortalığı birbirine kattı: Rekor ceza yedi!
15:30
İbradı Belediyesi duyurdu: Antalya-Konya yolu güzergahı değişti!
15:07
Bir annenin çaresizliği: Kızının elini tuttu, başını okşadı!
14:42
Antalya'da sanayi sitesinde hurda yangını: ekipler seferber oldu!
11:53
Manavgat'ta zincirleme kaza: 3 yaralı
11:32
Motosiklet ile elektrikli bisiklet çarpıştı: 3'ü çocuk 4 yaralı
10:52
Serik'te çeşitli suçlardan aranan 5 kişi yakaladı
10:25
Altın ve gümüş güvenli liman talebiyle toparlanıyor
10:19
Kazada ağır yaralanan motosiklet sürücüsünden acı haber
09:43
Antalya'da 6 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı
09:16
Ticari araçta çıkan yangını korkuttu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. ERZURUM
  3. Erzurum'daki Rus sevgili cinayeti sanığına delil yetersizliğinden beraat
ERZURUM
Yayınlanma: 27 Mayıs 2024 - 16:31
Güncelleme: 27 Mayıs 2024 - 16:35

Erzurum'daki Rus sevgili cinayeti sanığına delil yetersizliğinden beraat

Reklam

ERZURUM
27 Mayıs 2024 - 16:31
Güncelleme: 27 Mayıs 2024 - 16:35
TAKİP ETTAKİP ET
A
Büyüt
A
Küçült
Erzurum'daki Rus sevgili cinayeti sanığına delil yetersizliğinden beraat
Reklam
Oktay POLAT/ERZURUM, (DHA)- ERZURUM'da, Rusya vatandaşı sevgilisi Anastasia Emelianova'yı (33) öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Suriye uyruklu Mohammad Nizar Arnabeh (29), hakkında delil yetersizliği gerekçesiyle beraat kararı verildi.

Olay, Yakutiye ilçesi Ömer Nasuhi Bilmen Mahallesi Cengiz Topel Caddesi'ndeki 4 katlı bir apartmanda meydana geldi. Ukrayna-Rusya Savaşı’ndan sonra Türkiye'ye gelip Erzurum'a yerleşen Anastasia Emelianova, bir iş yerinde bilgi işlem personeli olarak çalışmaya başladı. Emelianova, yaklaşık 8 ay önce sosyal medya üzerinden bir kafede baristalık yapan Suriye uyruklu Mohammad Nizar Arnabeh ile tanıştı. İkili arkadaş olup, sık sık görüşmeye başladı. İddiaya göre, geçen yıl 20 Eylül'de saat 23.00 sıralarında ikili arasında tartışma çıktı. Apartmanda oturanların da duyduğu tartışmadan birkaç saat sonra Mohammad Nizar Arnabeh, alt kat komşusuna giderek Anastasia Emelianova'nın yaralandığını söyleyip yardım istedi. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbar üzerine apartmana polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekipler, Anastasia Emelianova'ın kan kaybından öldüğünü belirledi. Kadının cenazesi Erzurum Adli Tıp Kurumu'na kaldırılırken, Mohammad Nizar Arnabeh ise İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kadına karşı kasten öldürme' iddiasıyla açılan davada tutuklu yargılanan Mohammad Nizar Arnabeh, suçlamaları kabul etmedi. Anastasia Emelianova ile internette bir arkadaş bulma uygulamasıyla tanıştıklarını söyleyen Arnabeh, olayla ilgili şu ifadeyi verdi:

"Olay gecesi, saat 01.15'te işten çıktım 01.35 gibi eve geldim. Bunlar güvenlik kamerası görüntülerinde de mevcut. Mutfaktaki ocakta tencere içinde yanmış çorba vardı ve ocağın altı da yanıyordu. Anastasia'yı oturma odasında yüz üstü yatmış vaziyette gördüm. Yüzü soluk, göz altlarında karartılar olduğunu tespit ettim. Nabzını kontrol ettim. Ölmüş olabileceğini düşündüm. Kalp masajı yaptım. Sonra yardım çağırdım polisler gelip beni gözaltına aldı."

KARAR DURUŞMASI

Ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle yargılanan Mohammad Nizar Arnabeh, karar duruşmasında bir kez daha hakim karşısına çıktı. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Arnabeh, "Önceki ifadelerimi tekrar ederim. Ben böyle bir olaya karışmadım. Böyle bir suç işlemedim" dedi.

Duruşmaya bir süre ara veren mahkeme heyeti, Arnabeh'in delil yetersizliğinden beraati ve tahliyesine karar verdi. Arnabeh'in duruşmasını takip eden yakınları kararı büyük bir sevinçle karşıladı.

Mahkeme heyeti, bu arada bir önceki duruşmada mahkeme salonunun fotoğrafını çekerek sosyal medyada paylaştıkları belirlenen kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

GEREKÇESİNE KATILMIYORUZ

Mohammad Nizar Arnabeh'in avukatları Yılmaz Çelik ve Osman Öztaş, mahkemenin adil bir karar verdiğini söyledi. Duruşma sonrası açıklama yapan Yılmaz Çelik, "Bir senedir süren bir davaydı. Bu davada başta yalan yanlış haberler çok kez yapıldı ve yayıldı. Müvekkilin suçsuz olduğuna en baştan beri inandık. Bu şekilde dosyaya dahil olduk. Mahkeme geç de olsa adil bir karar verdi ama gerekçesine biz katılmıyoruz. Suçun sabit olmadığı kanaatindeyiz. Bu sebeple istinaf etmeyi düşünüyoruz. Çünkü delil yetersizliğinden beraat aldı. Bizim kanaatimiz suçun sabit olmadığı. Adalet geç de tecelli etti, gecikmiş adalet, adalet değildir" diye konuştu.

HİÇ BEKLEMEDİĞİMİZ BİR SONUÇ

Rusya vatandaşı Anastasia Emelianova'ın avukatı Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği gönüllü avukatlarından Begüm Osma ise açıklamasında şunları söyledi:

"Bugün dosyamız karara çıktı ancak hiç beklemediğimiz bir sonuçla karşı karşıyayız aslında. Eril yargının bir tezahürü ile karşı karşıya olduğumuz söylemek çok doğru ve yerinde olacaktır. Çünkü aslında sanık başından beri yalnızca bir ifadesinde değil, üç farklı ifadesinde de farklı beyanlarda bulunmuştu. Her defasında suçtan kurtulmaya yönelik beyanlarda bulunmuştu. Akabinde yargılamanın geçen celsesinde üçüncü celsesinde dosyanın en başından bu yana hiç olmayan bir uçak bileti bakma hadisesi dosyaya girdi. Buna ilişkin geçen celse sanık tarafınca ilk kez bu hususta bazı açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamalar çok çelişkiliydi. Çünkü sanığın bakmış olduğu bilet Erzurum'dan İstanbul'a olacak şekilde olmasına rağmen sanık tarafı tam aksine sanki İstanbul'dan Erzurum'a bakılmış gibi bir ifade verdi. Bunun üzerine mahkeme başkanına da izah etti. Tüm şüpheli hadiseler, evet, bizler biliyoruz ki şüpheden sanık yararlanır. Ancak bu kadar lehimize şüphe varken başka hiçbir fail yokken adeta sanığın mükafatlandırıldığı bir yargılamaya şahit olduk. Bu verilen kararın henüz gerekçesini bilmiyoruz biz şerh var mı, bunu bilmiyoruz. 15 gün içinde yasal süresi var. Buna ilişkin gerekçeli kararı göreceğiz. İstinaf hakkımızı kullanacağız tabii ki. Bu ülkede haklar verilmiyor. Bizler direne direne bu hakları alıyoruz. Üzgünüz, ancak umutluyuz ve güçlüyüz. Mücadelemiz hep birlikte güçlü. Şüpheden sanık yararlanır, ilkesinin bu kadar geniş yorumlandığı kararlardan biri olabilir. Davanın takipçisi olacağız. Hiç beklemediğimiz bir beraat kararı ile karşı karşıyayız. Bu bir son değil. Verilen karar kesin değil. İstinaf hakkımızı kullanacağız. Bu net bir sonuç değil. Maddi gerçeğin ortaya çıkması için elimizden geleni yapacağız." (DHA)

Reklam
İlginizi Çekebilir
Cinayet davasında görüntü incelemesini itiraz üzerine siber uzmanları yapacak
Cinayet davasında görüntü incelemesini itiraz üzerine siber uzmanları yapacak
Kazada ölen 2 sağlık çalışanını son yolculuklarına meslektaşları uğurladı
Kazada ölen 2 sağlık çalışanını son yolculuklarına meslektaşları uğurladı
Erzurum’da sağanak sele neden oldu, ev ve ahırları su bastı
Erzurum’da sağanak sele neden oldu, ev ve ahırları su bastı
Erzurum'da ambulans ile hafif ticari araç çarpıştı: 4 ölü, 1 yaralı (2)
Erzurum'da ambulans ile hafif ticari araç çarpıştı: 4 ölü, 1 yaralı (2)
Son Haberler
Antalya’da bugün hava nasıl olacak? işte 5 mart günün hava tahmini
Antalya’da bugün hava nasıl olacak? işte 5 mart günün hava tahmini
ATSO Eski başkanı Ali Bahar davasında yeni gelişme
ATSO Eski başkanı Ali Bahar davasında yeni gelişme
ABD'den açıklama! İran savaşın ne zaman biteceğini de açıkladı
ABD'den açıklama! İran savaşın ne zaman biteceğini de açıkladı
Antalya'da acı olay:3 kattan düşen 5 yaşındaki çocuk ağır yaralandı
Antalya'da acı olay:3 kattan düşen 5 yaşındaki çocuk ağır yaralandı
Türkiye'den İran'a füze tepkisi: Bakan Fidan, Arakçi'yi aradı
Türkiye'den İran'a füze tepkisi: Bakan Fidan, Arakçi'yi aradı
İstanbul- Pendik'te 4 ayrı konteynerde parçalanmış erkek cesedi bulundu (Ek görüntülerle geniş haber)
İstanbul- Pendik'te 4 ayrı konteynerde parçalanmış erkek cesedi bulundu (Ek görüntülerle geniş haber)

Ana Sayfa
GÜNDEM
Antalya
TURİZM
EKONOMİ
POLİTİKA
MAGAZİN
SPOR
SAĞLIK
DÜNYA
RESMI REKLAMLAR
KÜLTÜR - SANAT
RÖPORTAJ
ÖZEL HABER
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Antalya
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • MAGAZİN
  • POLİTİKA
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • TURİZM
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.