Antalya haber... Yaklaşık iki buçuk yıl önce arkadaşı A.B. (28) ile Adana Reşatbey Mahallesi'nde giyim mağazası açan Muhammet Akan, işlerin kötü gitmesiyle zorlu bir sürece girdi. Aileye göre, arkadaşı A.B.'nin tefeciden para almasıyla Akan da bu borçtan sorumlu tutuldu ve borçları ödeyemeyince tehditler almaya başladı.
Bu sıkıntılı dönemin ardından ortadan kaybolan Muhammet Akan'dan, ailesi bir buçuk yıldır haber alamıyor. Antalya'ya taşınan anne ve baba, çaresizlik içinde savcılık ve emniyetten yardım talep ediyor.
Anne Akan, oğlunun o programda "Evden kaçmadım, borcum var onun için kaçtım" dediğini, ancak bu görüşmeden birkaç ay sonra tamamen iletişimin kesildiğini ifade etti.
Akan ailesi, oğullarının bulunması için Adana ve Antalya başta olmak üzere birçok ilde kayıp başvurusunda bulundu, ancak şimdiye kadar bir sonuç alamadı. Aile, devlet yetkililerinden yardım bekliyor.


"Borcu varsa biz öderiz"
Oğlunun sesini en son bir televizyon programına bağlanarak duyduklarını belirten anne Emine Akan, yürek burkan bir çağrı yaptı:
"Bir anne olarak sesini duymak istiyorum, oğlumu istiyorum. Borcu varsa biz öderiz, arkasındayız. Bir telefon açsın, 'anne ben iyiyim' desin. Gelmek istemiyorsa gelmesin, yeter ki bir sesini duyayım. Ölü olsa da haberim olsun, mezarını göreyim bari."


"Ya bir çetenin eline düştü ya da biri yönlendiriyor"
Oğlunun kaybolduğu gün evlerine alacaklıların geldiğini belirten baba İsmail Akan ise, oğlunun başına kötü bir şey gelmesinden endişe ediyor:
"Bir buçuk senedir bir mesaj bile atmadı. Artık diyorum ki acaba onu öldürüp bir ormana mı attılar. Ya bir çetenin eline düştü ya da biri yönlendiriyor. Bizden habersiz değil ama ses veremiyor."

