Kahramanmaraş merkezli 10 ili  etkileyen deprem sonrası Türkiye’nin Toronto Başkonsolosu Sinem Mingan, ve Toronto'da yaşayanlar depremzedeler için yardım kampanyası başlattı. Kampanya ile ilgili açıklamala yapan Toronto Başkonsolosu  Sinem Mingen, şunları söyledi: "Sağolsun yardım kampanyalarımıza hızlıca yanıt verdiler. Onlarla birlikte ve iş insanlarımızın desteği ile birlikte yapıyoruz. North York ve Stada'da iki ayrı depoda yardımları birleştiriyoruz. Türkiye'den aldığımız acil ihtiyaç listesine göre çağrılarımızı yaptık. Dün akşam itibari ile eşyalarımız depolarda toplanmaya başladı. Burada da başkonsolosluğumuzun yanında çok sayıda da gönüllü insanlarımız var. Hepsine teşekkür etmek istiyorum. Burada da Türkiye'de olduğu gibi vatandaşlarımız bir seferberlik durumu çalışıyorlar. Kategorilere ayırıp paketliyorlar. İlk parti bugün THY uçuşuyla göndermeyi öngörüyoruz. Türk Hava Yollarımıza da buradan teşekkür etmek istiyorum. Biliyorsunuz arama kurtarma ekiplerini ücretsiz uçuracaklarını duyurmuşlardı. Yine ayni yurdum kurumları da ücretsiz uçuş sağlıyor. Afet bölgelerinde ailesi bulunan çok sayıda vatandaşımız var. Kiminin aileleri ver kimileri de yardım amaçlı kurtarma çalışmalarına katılmak için gitmek istiyor. Bu durumdaki vatandaşlarımıza da geçerli dokümanları yoksa her türlü hizmeti konsolosluk hizmet saatleri dışında hizmet veriyoruz. Bütün önceliğimiz yardım kampanyalarımızı ve vatandaşlarımızı biran önce oraya götürebilmek."

50'NİN ÜZERİNDE ÜLKE TÜRKİYE İÇİN HAREKET GEÇTİ

Kahramanmaraş merkez üstü 10 ili yıkan deprem sonrası tüm dünyada Türkiye'ye yardım için harekete geçti. 50'nin üzerinde ülke Türkiye'ye yardım lojistik yardım ekibi ve deprem bölgesinde kullanılmak üzere malzeme gönderiyor. Türk Hava Yolları dünyanın dört bir tarafından gönderilen yardımları gelecek yardım ekiplerini ücretsiz taşıyor.

KANADA'DAN 10 MİLYON DOLAR

Kanada'da 10 milyon dolar yardım maddi yardımda bulundu. Kanada Uluslararası Kalkınma Bakanı Harjit Sajjan, "Tıbbi ekipler, yoğun kentsel arama ve kurtarma gibi çeşitli diğer seçenekler üzerinde de yoğunlaşıyoruz” dedi. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.