• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • Antalya
  • TURİZM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SAĞLIK
  • DÜNYA
  • RESMI REKLAMLAR
  • KÜLTÜR - SANAT RÖPORTAJ ÖZEL HABER
  • Ara
SON DAKİKA:
08:59
Antalya’da 1 kilo 380 gram kokain ele geçirildi, 2 şüpheli tutuklandı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. MERSİN
  3. Doğu Akdeniz turizminde Çukurova Havalimanı heyecanı
MERSİN
Yayınlanma: 01 Ağustos 2024 - 10:44
Güncelleme: 01 Ağustos 2024 - 11:30

Doğu Akdeniz turizminde Çukurova Havalimanı heyecanı

MERSİN
01 Ağustos 2024 - 10:44
Güncelleme: 01 Ağustos 2024 - 11:30
TAKİP ETTAKİP ET
A
Büyüt
A
Küçült
Doğu Akdeniz turizminde Çukurova Havalimanı heyecanı
Soner AYDIN /MERSİN, (DHA)- DOĞU Akdeniz'in turizm cenneti olan ancak bugüne kadar havalimanı eksikliğini nedeniyle yurt dışından gelen turistler konusunda dezavantajlı durumda bulunan Mersin'de 10 Ağustos’ta açılışı yapılacak olan Çukurova Uluslararası Havalimanı turizmcilerin yüzünü güldürdü.

Tarsus ilçesinde yapımı tamamlanan Çukurova Uluslararası Havalimanı, 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılması planlanan törenle açılacak. Yıllık 9 milyon yolcu kapasitesiyle en geniş gövdeli uçakların da inebileceği Çukurova Uluslararası Havalimanı, Doğu Akdeniz'in turizm cenneti olan ancak bugüne kadar havalimanı eksikliğini nedeniyle yurt dışından gelen turistler konusunda dezavantajlı durumda bulunan Mersin'de turizmcilerin yüzünü güldürdü.

2023’TE 566 BİN MİSAFİRİ AĞIRLADI

9’u 5 yıldızlı olmak üzere 605 otel ve 45 bine yakın yatak kapasitesinin olduğu Mersin’de geçen yıl konaklama tesislerinde 519 bin 497 yerli ve 47 bin 500 yabancı turist olmak üzere toplamda 566 bin 997 turist konakladı. 2023 yılında müze ve ören yerlerini ise 604 bin 112 kişi ziyaret etti. Kentte 926 tescilli antik ve tarihi değeri olan mekan 1642 de tescilli yapı mevcut. Kentin 321 kilometre kıyı şeridinin 108 kilometresi doğal koylardan oluşuyor ve toplam 41 plaj bulunuyor. Bunların da 11’inde ‘mavi bayrak’ var. Turizmcilerin havalimanı açılmasıyla beklentisi ise kente gelen turist sayısının 1 milyona ulaşması. 321 kilometrelik sahilinin yanı sıra tarihi ve turistik bölgesiyle Doğu Akdeniz'in cazibe merkezi olan Mersin’de Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, heyecanlı olduklarını söyledi.

Turizmde ulaşımın çok önemli bir nokta olduğunu belirten Öztop, “Özellikle yurt dışından gelen misafirlerimiz ulaşımı baz alıyor. Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın Türkiye’deki büyük ve uluslararası havalimanlarından bir tanesi olması bizim için ayrıca önemli. Turizmciler olarak heyecanla bekliyorum. Ağustos ayında açılacak olan olması bizleri memnun etti” dedi.

‘MİSAFİRLERİMİZ DİREKT KONAKLAYACAKLARI TESİSE GELECEK’

Havalimanın faaliyete geçmesi ile Mersin’in dünyadaki turizm payının farklı noktada olacağını anlatan Mehmet Şirin Öztop, “Turizmciler olarak 54 sektörü besliyoruz. Sektörün güçlenmesi önemli. Yurt dışından gelen misafirlerimizi havalimanından direkt buraya, tesislerimize alacağız. Bu yüzden havalimanının açılacak olmasını çok önemsiyoruz. Mersin Türkiye’nin en önemli sahil kıyılarından bir tanesi. 321 kilometre sahil şeridine sahip olması başlı başına bir destinasyon. 500’ün üzerinde tarihi mekana sahip güzel bir şehir. Turizmin kalkınması için nitelikli tesis çok önemli. Havalimanının açılmasıyla tesis yatırımlarının ve sayısının artacağını düşünüyorum” diye konuştu. (DHA)

İlginizi Çekebilir
Muhtarlardan kırsal mahalle kararına tepki
Muhtarlardan kırsal mahalle kararına tepki
Seyir halindeki otomobil alev aldı
Seyir halindeki otomobil alev aldı
Komşudaki Acı Olayın Görüntüleri Ortaya Çıktı
Komşudaki Acı Olayın Görüntüleri Ortaya Çıktı
Evde Yangın Çıktı 2 küçük çocuk hayatını kaybetti
Evde Yangın Çıktı 2 küçük çocuk hayatını kaybetti
Son Haberler
Antalya’da 1 kilo 380 gram kokain ele geçirildi, 2 şüpheli tutuklandı
Antalya’da 1 kilo 380 gram kokain ele geçirildi, 2 şüpheli tutuklandı
Antalya 3 mart salı hava durumu nasıl? Havalar ısınıyor mu?
Antalya 3 mart salı hava durumu nasıl? Havalar ısınıyor mu?
Antalya'da 637 Bin TL'lik vurgun kameralara takıldı
Antalya'da 637 Bin TL'lik vurgun kameralara takıldı
Park halindeki servis ve otomobil alev alev yandı
Park halindeki servis ve otomobil alev alev yandı
Kazada ağır yaralanan 16 yaşındaki gençten 19 gün sonra acı haber geldi
Kazada ağır yaralanan 16 yaşındaki gençten 19 gün sonra acı haber...
BM, Gazze’de öldürülen iki gazeteci için soruşturma çağrısında bulundu
BM, Gazze’de öldürülen iki gazeteci için soruşturma çağrısında bulundu

Ana Sayfa
GÜNDEM
Antalya
TURİZM
EKONOMİ
POLİTİKA
MAGAZİN
SPOR
SAĞLIK
DÜNYA
RESMI REKLAMLAR
KÜLTÜR - SANAT
RÖPORTAJ
ÖZEL HABER
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Antalya
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • MAGAZİN
  • POLİTİKA
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • TURİZM
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.