Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri kesin sonuçlarını açıkladı. Buna göre Recep Tayyip Erdoğan, 13. Cumhurbaşkanı seçildi. Cumhurbaşkanı yemin töreni da bu bağlamda merak edilmeye başlandı. Erdoğan’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapacağı yemin törenine uluslararası katılım yüksek olacak. İşte detaylar…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YEMİN TÖRENİ NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

28 Mayıs seçimlerine göre 13. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan mecliste yemin edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin töreni 3 Haziran 2023 Cumartesi günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yapılacak. Törende Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Anıtkabir ziyaretinin ardından atlı birlikler eşliğinde Beştepe’ye gitmesi planlanıyor. Cumhurbaşkanı yardımcılarının ve bakanların yemini ile kabinede devir teslim töreni de 4 Haziran'da olacak. Erdoğan’ın yemin töreni için dünyanın dört bir yanından lider ve dişişleri bakanlarını ağırlamaya hazırlanıyor.

NATO’DAN DA KONUK

Edinilen bilgiye göre, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yemin törenine katılmak üzere cumartesi günü Ankara’ya gelecek. Ankara’da Seçim döneminde yavaşlayan diplomasi trafiği Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yemin töreninin ardından hızlanacak. Yemin töreninden sonra Cumhurbaşkanı’nın ilk konuğu Birleşik Arap Emirlikleri Emiri Mohammed bin Zayed olacak. BAE Emiri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ikili görüşmenin ardından İstanbul’da yapılacak Şampiyonlar Ligi Finali’ni izleyecek. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.