Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, 3'üncü Antalya Diplomasi Forumu'nun (ADF) 1-3 Mart 2024 tarihlerinde 'Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak' ana temasıyla düzenleneceğini duyurdu.

Dışişleri Sözcüsü Keçeli, yaptığı yazılı açıklamada, 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketi nedeniyle ertelenen 3'üncü Antalya Diplomasi Forumu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde 1-3 Mart 2024 tarihlerinde 'Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak' ana temasıyla düzenleneceğini belirtti. Keçeli, foruma; 100'ü aşkın ülkeden 20'den fazla devlet ve hükümet başkanı, 60'dan fazla dışişleri bakanı olmak üzere yaklaşık 90 bakan ve 80 civarında uluslararası kuruluş temsilcisinin katılacağını kaydetti.

130 köylünün, meyve bahçelerine kömür ocağını önleme mücadelesi 130 köylünün, meyve bahçelerine kömür ocağını önleme mücadelesi

Sözcü Keçeli, toplamda, aralarında öğrencilerin de olduğu yaklaşık 4 bin konuğun Foruma katılımının beklendiğini vurgulayarak, farklı formatlarda düzenlenecek 50'den fazla oturumda, Orta Doğu'dan Asya- Pasifik'e, Afrika'dan Latin Amerika'ya farklı coğrafyaları ilgilendiren konular ile iklim değişikliğinden teröre, gıda güvenliğinden uzay diplomasisine kadar pek çok küresel meselenin ele alınacağını ifade etti. Keçeli, program kapsamında ayrıca, Gazze Temas Grubu'nun ADF2024'e katılan üyelerinin katılımıyla bir etkinlik düzenleneceğini ve ADF2024'teki faaliyetlerin, ADF'nin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından eşzamanlı olarak izlenebileceğini bildirdi.