Çiftçi Kayıt Sistemi'ne dahil olan çiftçilere bu yıl için ödenecek tarımsal destekler belli oldu. Buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için dekar başına 103 lirası mazot, 46 lirası gübre olmak üzere 149 lira destek sağlanacak. Kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Ayrıca fındık, kuru soğan, yaş çay, zeytin, şeker pancarı, kuru fasulye, mercimek, nohut, patates, yağlık ayçiçeğinin de olduğu pek çok ürüne farklı oranlarda mazot ve gübre desteği verilecek. Nadas için de dekar başına 40 liralık mazot desteği sağlanacak.

KOVAN BAŞINA 30 TL DESTEK

Ayrıca tarım ve orman bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş toprak analiz laboratuvarlarına asgari 50 dekar ve üzeri arazilerde, her 50 dekar araziye kadar bir analiz için 50 lira destek ödemesi yapılacak.Ve organik tarım. Kategorilerine göre dekar başına 30 ila 180 lira destek verilecek. Örneğin Arıcılık Kayıt Sistemi ve Organik Tarım Bilgi Sistemi'ne kayıtlı, organik statüde bulunan kovanlar için arı yetiştiriciliği yapan çiftçilere kovan başına 30 lira destek verilecek.

ÇOBANLARA DA DESTEK VERİLECEK

Hayvancılık alanında, programlı aşıları tamamlanmış, bu sene 4 ay ve üzeri yaştaki buzağılar için hayvan başına 750 lira, ilk buzağılama yaşı en fazla 960 gün veya son iki buzağılama arası en fazla 600 gün olan ineklerin buzağıları için de ek 300 lira destek sağlanacak. 100 baş ve üzeri anaç koyun keçi varlığına sahip işletmelere veya çobanlara da 30 bin lira olarak ödenecek.