CHP yılbaşından önce, Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde çıkan çatışmada 12 askerin hayatını kaybetmesi, daha sonra da Yargıtay 3. Dairesi’nin, Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki kararı nedeniyle, PM toplantısını ertelemişti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, PM’nin onayına sunulacak aday listelerini değerlendirmek üzere bugün ilk olarak Merkez Yönetim Kurulu’nu toplayacak, ardından da PM’de MYK’nın önerdiği isimleri tek tek oylanacak. PM’nin iki kez ertelenmesi nedeniyle, onaya sunulacak olan belediye başkan adayı sayısının artabileceği belirtiliyor.

CHP YÖNETİMİ ANTALYA VE ESKİŞEHİR'İN DEĞİŞMESİNi İSTİYOR

CHP yönetimi Antalya, Eskişehir ve Hatay’da mevcut belediye başkanlarının değişmesi gerektiğini savunuyor. Bazı CHP kurmayları, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’den “memnuniyet” oranının yüksek olduğunu, ancak yaşının ileri olmasının sıkıntı yarattığını, kendisinin önereceği bir isimle yola devam edilebileceğini belirtiyorlar. Ancak Büyükerşen’in, yeniden aday olmak istediği, sorunun çözümü için formül arayışlarının devam ettiği ifade ediliyor.

BÖCEK'E DEM PARTİSİ ENGEL Mİ?

CHP, Antalya’yı da kritik iller arasında görüyor. Mevcut Başkan Muhittin Böcek’e yönelik memnuniyet oranının düşük olduğuna işaret eden parti kurmayları, geçen seçimde, İYİ Parti’nin yanı sıra, HDP desteğiyle de Antalya’nın kazanıldığına işaret ediyorlar. İYİ Parti’nin kendi adayıyla yarışacak olması ve DEM Parti Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan’ın, kendilerine salon vermemesi nedeniyle sert sözlerle eleştirmesinden dolayı Böcek’in kazanma şansı düşük görülüyor. CHP kulislerinde, Böcek’in yerine Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın aday gösterilebileceği dile getiriliyor. CHP yönetimi, önümüzdeki günlerde Antalya’da yeniden bir çalışma yaparak kararını netleştirecek.