Cumhuriyet Halk Partisi’nin Sosyal Demokrat Belediyecilik Eşgüdüm Konseyi (SODEMBEK) toplantısı, Ankara’da CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek’in başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıya Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in yanı sıra çok sayıda CHP’li belediye başkanı katıldı. SODEMBEK çatısı altında düzenlenen buluşmada, CHP’nin parti programında yer alan yerel yönetimlerin görev ve yetkileri ile halk odaklı belediyecilik anlayışı ele alındı. Ortak hareket etme ve sosyal demokrat ilkeleri güçlendirme hedefi ön plana çıktı.

Toplantı sonrası açıklama yapan Başkan Ercengiz, “Yerel yönetimlerin demokrasinin temel taşı olduğunu bir kez daha ortaya koyduk. Halkın sorunlarını bilen, çözüm üreten ve vatandaşa dokunan bir anlayışı daha da ileri taşımak için hep birlikte çalışıyoruz,” ifadelerini kullandı.
Toplantının ardından belediye başkanları, Cumhurbaşkanlığı Seçim Ofisi’ni ziyaret ederek CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’na destek mesajları iletti. Başkanlar, İmamoğlu’nun en kısa sürede özgürlüğüne kavuşarak seçim çalışmalarına başlamasını temenni ettiklerini dile getirdi.


