Antalya haber... Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, MYGazete.com imtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Mevlüt Yeni liderliğindeki köşe yazarları, Abdülkadir Kalender, Emin Altıner, Erdal Orhan, Cüneyt Bol ve editör Emel Gümüş'ü makamında kabul ederek çalışmaları ve kent gündemine dair çarpıcı açıklamalar yaptı. 2023’te 13 okul kazandıracaklarını belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, devlet yatırımıyla 37, hayırsever desteğiyle de 4 okulun yapımının devam ettiğini belirterek, “Bu bir rekordur. Kepez’e 41 okul, 41 kere maşallah” dedi. Tütüncü 2009 yılından bu yana ilçede 150 okul yaptıklarını da ifade etti.

SAĞLIĞI GELİŞTİREN BELEDİYE ÖDÜLÜ

Tütüncü, Sağlık Bakanlığı’nın ‘Sağlıklı Yaşamı Teşvik etmek ve yaygınlaştırmak’ amacıyla başlattığı SAGEB projesi kapsamında Kepez Belediyesi, kültürden sanata, sağlıktan spora, çevre, doğa ve insan odaklı projeleriyle ‘Sağlığı Geliştiren Belediye’ ünvanına da layık görüldüğünü söyledi ve Kepez “Belediyesi, Sağlığı Geliştiren Belediye unvanı’ almaya hak kazanan Antalya’da ilk, Türkiye’de 3’ncü belediye oldu” dedi.

300 DÖNÜMLÜK YENİ ZEYTİN ÇİFTLİĞİ

“Amacımız; her yeni gün milletimize, halkımıza, hemşerilerimize daha güzel eserlerle daha güzel hizmetlerle onların yaşamaktan mutlu olduğu, onur duyduğu bir şehri el ele gönül gönüle var etmek” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Tütüncü, “Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Orman Çiftliği’nde 200 dönümlük alanda kurulan zeytin çiftliğinden sonra, Kepez’e 300 dönümlük yeni bir zeytin çiftliği daha kuracaklarını bildirdi. Başkan Tütüncü, “Zeytin gelecek demek, zeytin servet demek, zeytin zenginlik demek”diye konuştu.

21 SAĞLIK MERKEZİ, 11 HASTANE VE AMATEM’LER

Tütüncü, Kepez’in Göçerler Mahallesi’nde 285 bin metre kare kapalı alana sahip 1.100 yataklı şehrin en büyük sağlık yatırımı Antalya Şehir Hastanesi'nin açılış için gün saydığını da ifade ederek, Kepez’in sporda da başarılarla kolu bir belediye olduğunu vurguladı. Tütüncü; 32 yeni sağlık merkezi,11 hastane ve sağlık merkezi ile AMATEM’lerin yapımını sağladık” dedi.

PİL FABRİKASI DA DOKUMA GİBİ SANATLA VE HİZMETLE BULUŞACAK

Tütüncü, “Sanat yaşamın vazgeçilmezidir” diyerek sürdürdüğü konuşmasında, Antalya’nın sanat danışmanlarıyla çalışan tek belediyesinin Kepez olduğunu söyleyerek bu yöndeki atılımlarını açıkladı. Tütüncü, “Kepez’de eserler zinciri oluşturduk” diye konuştu. Dokunulsa yıkılacak durumda olan Dokuma’da muhteşem eserler oluşturduklarını da sözlerine ekleyen tütüncü, “!3 müze yaptık, ilçemize 21 kütüphane kazandırdık. Pil Fabrikası’nda da Dokuma türü projelerihayata geçireceğiz” dedi. [caption id="attachment_656385" align="alignnone" width="640"] Büyükşehir Başkanlığı'na aday oyup olmadığı soruna Başkan Tütüncü, "Bunu halk belirler" dedi.[/caption]

‘SİYASETTEN HALKA VE VATANA HİZMET YOLUNDA SONUNA KADAR VARIM’

Kepez ile ilgili vizyonlarını da açıklayan Hakan Tütüncü, MY Gazete ekibinin, “Yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olup olmayacağı yönündeki soruyu da, “Bunu partimizin ve halkımızın göstereceği teveccüh belirleyecek” dedi. Kendisinin, halka ve vatana hizmet yolunda sonuna kadar gideceği söyleyen Hakan Tütüncü, “Sosyal bilimlerde kesin sonuçlar yoktur. Yerel seçimlerin sonuçlarını o günkü gelişmeler gösterecektir. Seçim psikolojisi ve algı seçim sonuçlarını belirler. Benim Büyükşehir’e aday olup olmayacağım da halkımızın iradesiyle gerçekleşir. Bunu da anketler ve medya haberleri ile vatandaşlarımızdan gelen mesajlar belirler. Zamanı geldiğinde bakacağız” dedi.

ANTALYA MERKEZİN 3 ÖNEMLİ SORUNUNU AÇIKLADI

Hakan Tütüncü, MY Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mevlüt Yeni’nin, “Antalya’nın en önemli 3 sorunu nedir? Gazipaşa’dan Kaş’a, kentimizin hastalıkları nelerdir?” şeklindeki sorusuna ise, “Antalya doğudan batıya çok ayrı bir kent. Merkezin en önemli problemi ulaşım. İkinci sorun altyapı, üçüncü sorun ise turizme nitelik kazandıracak adımların eksik olması” cevabını verdi. Tütüncü şöyle devam etti: “Örneğin Antalya’nın bir Kaleiçi zenginliği var. Bu bölgenin adeta ayrı bir ilçeymiş gibi özel bir değerlendirmeye tabi tutulup, buna göre yönetilmesi gerekiyor. Küçük Ege kasabalarına, İstanbul’a, Ankara’ya gittiğiniz zaman Antalya’nın Kaleiçi gibi bir zenginliğini göremiyorsunuz. Un var, yağ var, şeker var ancak sonuç yok. Kepez’in yatırımları bu bölgelere örnek olabilir” ifadelerini kullandı. [caption id="attachment_656386" align="alignnone" width="640"] Başkan Tütüncü Antalya'nın sorunlarını üç başlıkta topladı.[/caption]

BELEDİYELER KENTİ MAESTRO GİBİ YÖNETMELİ

Antalya Balbey Mahallesinin, Bursa’nın Cumalıkızık Köyü gibi olabileceğinin de altını çizen Hakan Tütüncü, Antalya’da yüzlerce örnek var. Bir Side Antik Tiyatrosu, mimari özellikleri itibariyle dünyadaki üç örneğinden biri. Ancak pazarlanamıyor. Side’yi kimse bilmiyor. Antalya’nın dünya sahnesine bambaşka bir vizyonla çıkarılması gerekiyor. Bu görev ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına düşüyor. Belediyenin bunu bir Maestro gibi yönetmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

DOKUMA FABRİKASINA NOSTALJİK BÜYÜK OTEL PROJESİ YAPILIYOR

Tütüncü, Dokuma yerleşkesinde yeni planlanan yatırımlarla ilgili şu bilgileri verdi: “Hukuki sorunlarını çözüp, yapılarına sahip çıktığımız, günümüzde kültür ve sanat adası haline getirdiğimiz, Dokuma Fabrikası Yerleşkesi’nin bir hatırasını daha geleceğe taşıyoruz.  Geçmişte Fabrika çalışanları ile yakınlarının konakladığı misafirhaneyi, nostaljik bir mimari tasarımla 1974 Oteli’ne dönüştürüyoruz. Antalya’nın sosyal ve ekonomik hafızasında iz bırakan fabrikanın sosyal bir değere sahip olan binaları, müze, kütüphane, sanat galerisi ve bilim merkezini, çok kısa sürede projeleriyle yeniden kent belleğine kazandırılmıştık. Bu projelerle, Antalya’nın ilk sanayi tesislerinden biri olan Dokuma Fabrikası, adeta kültür ve sanat adası haline geldi. Biz Dokuma’yı yıkıp atabilir veya yeşil alan olarak bırakabilirdik. Ama öyle yapmadık, halkımızın sosyalleşmesine, kentimizin sanatsal ve kültürel zenginliğine katkı sağlayacak yatırımlarla buluşturduk, kent hafızasındaki yerini, anılarını korudu. Biz böyle değerler oluşturmayı tercih ettik” Tütüncü, yerleşkeye yeni bir kütüphane yapacaklarını da sözlerine ekledi. [caption id="attachment_656387" align="alignnone" width="640"] Dokuma yerleşkesinde yeni planlanan yatırımlarla ilgili bilgi veren Başkan Tütüncü, yeni bir kütüphane yapacaklarını söyledi.[/caption]

YÖNETİCİLER VİZYONER OLMALI

Hakan Tütüncü sözlerini şöyle tamamladı; Antalya’da ulaşımdan altyapıya, kültür ve sanata kadar yapılacak o kadar çok şey var ki; 400’ün üzerinde antik kentimiz var. Antalya kültür ve sanatın başkenti olacaksa bunun yapılması için elbette vizyoner olmak lazım. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.