Prof. Dr. Ahmet Cemal Saydam

19.01.2021 23:13
Prof. Dr. Ahmet Cemal Saydam

Prof. Dr. Ahmet Cemal Saydam  1951 İstanbul doğumlu. ODTÜ Kimya bölümünden Lisans(1974) Yüksek Lisans(1976) Liverpool Üniversitesinden(1981) de doktorasını aldı. 1981-1995 arasında ODTÜ Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsünde çalıştı. 1997-2004 arasında TUBİTAK’ın çeşitli kademelerinde ve en son olarak ta Başkan Yardımcısı olarak vazife yaptı.

Halen Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi. Türkiye’nin en büyük araştırma gemisi R/V Bilim ile Türk denizlerinde detaylı araştırmalar yaptı. Özel uzmanlık alanı Boğazlar Marmara ve Haliç üzerinedir. Çöl kökenli tozların uzun mesafelere taşınımı ve bulut içerisindeki reaksiyonları sonucunda oluşan “bereketli” yağışlar ve bunların doğaya etkileri halen süren ilgi alanıdır.

Türkiye’nin ilk tam otomatik kar rasat istasyonlarını Doğu Anadolu yukarı Fırat Havzasına kurdu, ilk NOAA AVHRR uydu veri alıcısını da Erdemli’de kurdu. Ülkenin ilk uydusu olan BİLSAT’ın da ÇOBAN adlı algılayıcısının tasarımcısı da oldu.

Akademik hayatımda şu ana kadar 37 SCI yayın ve bunlara yapılan 1515 atıf ve “h” indeksi 17 olmuştur. Bir akademisyenin başarısı kedi gelişiminden daha önemli olarak yetiştirdiği talebelerin başarısı ile de ölçülmeli. Bu bağlamda ilk Doktora talebesi hem yayın hem da atıf açısından beni çok geçmiş ve “h” indeksi de 22 ye ulaşmıştı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto