Antalya'da devam eden yangınlar için geçmiş olsun dileklerini ileterek konuşmasına başlayan Bakan Tunç, Türkiye'ye yönelik karalama kampanyalarına değindi. Türkiye'nin basın özgürlüğü endekslerinde İsrail'in gerisinde gösterilmesine tepki gösteren Tunç, "Son bir buçuk iki yılda 250'den fazla gazeteciyi öldüren bir ülkede basın özgürlüğü değil, gazetecinin yaşam hakkı yok. Böyle bir endeks olur mu?" diyerek bu tür raporların gerçeği yansıtmadığını savundu.

"Hak arama yollarını arttırdık, darbeciler yargılandı"
Son 23 yılda yapılan reformlara dikkat çeken Bakan Tunç, temel hak ve özgürlüklerin genişletildiğini belirtti. Anayasa Mahkemesi ve Hâkimler ve Savcılar Kurulu gibi kurumların demokratik hukuk devletine uygun hale getirildiğini söyleyen Tunç, geçmişte "darbeciler yargılanamaz" maddesinin kaldırıldığını ve 12 Eylül ile 28 Şubat darbecilerinin yargılandığını hatırlattı. Bakan Tunç, bu reformların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cesur ve kararlı tutumu sayesinde gerçekleştiğini ifade etti ve "Bizim hedefimiz Türkiye Yüzyılı'dır. Türkiye'yi bu yüzyılda dünyanın en güçlü ülkeleri arasında görmek istiyoruz" dedi.
"Terörsüz Türkiye hedefine adım adım yaklaştık"
Terörle mücadeleye de değinen Bakan, AK Parti iktidarının ilk işlerinden birinin olağanüstü hali kaldırmak olduğunu söyledi. Teröre mazeret teşkil eden unsurların ortadan kaldırıldığını ve terörsüz Türkiye hedefine adım adım yaklaşıldığını vurguladı. Bakan Tunç, basın toplantısının ardından Antalya Ticaret Borsası ve Güneydoğu ve Doğu Anadolu İş Adamları Derneği'ni ziyaret edecek, şehit aileleriyle bir araya gelecek ve avukatlarla toplantı yapacak. Toplantıya eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AK Parti milletvekilleri de katıldı.