• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • Antalya
  • TURİZM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SAĞLIK
  • DÜNYA
  • RESMI REKLAMLAR
  • KÜLTÜR - SANAT RÖPORTAJ ÖZEL HABER
  • Ara
SON DAKİKA:
17:25
Hırsızlığında böylesi: Kapıya 100 TL bırakıp 5 bin TL'lik pelüş ayıyı çaldılar
16:37
Arkadaşına selam vermek istedi: Başına ne geldi!
16:09
Konyaaltı Belediyesi'nden miniklere tiyatro gösterisi
15:44
Yeniden hizmete açıldı: Tüm herkesi bekliyoruz!
15:16
Antalya'da 20 yerinden bıçaklayarak öldürmüştü: Bakın telefonunu nereye atmış!
14:44
Büyükşehir'in geleneksel iftar ikramı sürüyor
12:36
Antalya'da böyle kaçakçılık görülemedi! Milyonlarca yakalandı!
11:35
Başkomiser yalanıyla milyonluk vurgun planlı operasyonla çökertildi
10:57
Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
10:42
Park halindeki araç alev alev yandı
10:22
Çocuklar motosikletle akrobasi yaptılar: Okkalı bir ceza yediler!
10:20
Milletimizin başı sağ olsun: F-16 Kazasında pilot şehit oldu
09:47
İşe alma vaadiyle 250 bin lira dolandırdılar
09:26
Kayalıklardan düştü yardımına itfaiye ve AFAD ekibi koştu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. EDİRNE
  3. Bahçesine düşen ebabil yavrusunun tedavisini yaptırıp, uçmaya hazırlıyor
EDİRNE
Yayınlanma: 26 Temmuz 2024 - 10:51
Güncelleme: 26 Temmuz 2024 - 10:55

Bahçesine düşen ebabil yavrusunun tedavisini yaptırıp, uçmaya hazırlıyor

Reklam

EDİRNE
26 Temmuz 2024 - 10:51
Güncelleme: 26 Temmuz 2024 - 10:55
TAKİP ETTAKİP ET
A
Büyüt
A
Küçült
Bahçesine düşen ebabil yavrusunun tedavisini yaptırıp, uçmaya hazırlıyor
Reklam
Olgay GÜLER- Umut IŞIK/EDİRNE, (DHA)- EDİRNE'de bir iş yerinin bahçesine düşen, hayatının tamamını havada geçirmesiyle bilinen ebabil kuşu yavrusuna, iş yerinin ortaklarından Mustafa Erseven sahip çıktı. Tedavisinin yaptırıp, 'Babuş' ismini verdikleri kuşu elleriyle besleyip uçmaya hazırladığını belirten Erseven, "Normalde hiç yere inmedikleri için insanla bu kadar temas kurabilmesi çok ender görülen bir durum. Bu kadar yakınlaşıp bir haftanın üzerinde bizimle birlikte sosyalleşti. İş yerine gelen çocukların da ilgisini çekti. Ayrılmak zor olacak bizim için" dedi.

Edirne'de bir gastronomi tesisinde geçen hafta bahçe kısmına kuş yavrusu düştü. Kuşu fark eden iş yeri çalışanları, durumu işletmenin ortaklarından Mustafa Erseven'e haber verdi. Erseven, henüz uçamayacak durumda olan kuşun ilk olarak cinsini öğrenmek için internette arama yaptı. Kuşun, hayatının tamamını çiftleşme dışında havada geçiren ebabil kuşu olduğunu fark eden Erseven ve çalışanlar, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Yavru kuşu, veterinere götürüp tedavisini yaptıran Erseven, bu sırada karnını da doyurdu. Erseven, kuşun uçmaya hazır hale gelene kadar işletmede bakımının süreceğini söyledi.

‘BİR AN ÖNCE UÇSUN, ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞSUN İSTİYORUZ’

Yaptıkları araştırmalarda, ebabil kuşunun bu aylarda güneye göç ettiğini öğrendiklerini anlatan Erseven, "Normalde tam bu aylarda güneye doğru göç eden bir kuş türü. Sanıyorum annesi taşırken düşürdü. Asla yere inmeyen, bütün hayatını havada geçiren, havada beslenen ve havada uyuyan bir kuş türü. Elimizde kaldı, besledik, veterinere götürdük. Allah izin verirse çok kısa sürede uçurmayı planlıyoruz ve umuyoruz ki diğer arkadaşları gibi güneye doğru yolculuk yapacak" diye konuştu.

Kuşa çok alıştıklarını kaydeden Erseven, "Çok küçük bir kuş türü. Bıraksaydık belki kedilere yem olacaktı, doğayla savaşamayacaktı. Çünkü yerde hayatını idame ettiremeyen hayvan türlerinden birisi. Normalde kırlangıçla birebir aynı, tek farkı kanatlarının çapraz olması. Çok da alıştık ama bir an önce uçsun, kendi hayatına, özgürlüğüne kavuşsun istiyoruz çünkü alışınca bırakmak istemeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

'1 HAFTADIR KANAT EGZERSİZİ YAPTIRIYORUZ'

Erseven, yavru kuşa uçabilmesi için kanat egzersizi de yaptırdıklarını belirterek, "Normalde iş yerimizde çok yoğun bir tempomuz var. Ama ona da alıştık, tüm gün üstümüzde ve sürekli bir bebek gibi ilgi istiyor. Saat başı yemeğini vermeye çalışıyoruz. Aslında sinek ve böcek gibi türlerle besleniyor ama daha çok yavru olduğu için ne versek kabul ediyor. İzlediğimiz videolardan anladığımız kadarıyla yüksek bir yerden salmamız gerekiyor. Çünkü bir kere kanat çırpmaya başladığı zaman bir daha yere inmeyecek. O yüzden olabildiğince yüksek yerden salın diyorlar. Biz de bir haftadır kanat egzersizi yaptırıyoruz. Kanatlarını açtırıp hazır olduğundan emin olmak istiyoruz. Şu anda da tam uçmaya hazır olduğunu düşünüyoruz. Salacağız ve inşallah başına bir şey gelmeden güneye doğru yolculuk yapacak" dedi.

'BABUŞ'LA AYRILMAK ÇOK ZOR OLACAK'

Yavru kuşa 'babuş' ismini verdiklerini söyleyen Erseven, "Normalde hiç yere inmedikleri için insanla bu kadar temas kurabilmesi çok ender görülen bir durum. Bu kadar yakınlaşıp 1 haftanın üzerinde bizimle birlikte sosyalleşti. İş yerine gelen çocukların da ilgisini çekti. Ayrılmak zor olacak bizim için. İsmini 'Babuş' koyduk. Babuş'la ayrılmak zor olacak" ifadelerini kullandı. (DHA)

Reklam
İlginizi Çekebilir
Edirne'de 11 kaçak göçmen ile 1 organizatör yakalandı
Edirne'de 11 kaçak göçmen ile 1 organizatör yakalandı
Otomobile çarpan kamyonetin sürücüsü kaçtı, plakası olay yerinde düştü: 1 yaralı
Otomobile çarpan kamyonetin sürücüsü kaçtı, plakası olay yerinde düştü: 1 yaralı
Edirne'de Tunca Nehri'nden su verilemeyen çeltik arazileri için su kuyuları açılıyor
Edirne'de Tunca Nehri'nden su verilemeyen çeltik arazileri için su kuyuları açılıyor
Edirne'de 23 kaçak göçmen yakalandı
Edirne'de 23 kaçak göçmen yakalandı
Son Haberler
Hırsızlığında böylesi: Kapıya 100 TL bırakıp 5 bin TL'lik pelüş ayıyı çaldılar
Hırsızlığında böylesi: Kapıya 100 TL bırakıp 5 bin TL'lik pelüş...
Arkadaşına selam vermek istedi: Başına ne geldi!
Arkadaşına selam vermek istedi: Başına ne geldi!
Konyaaltı Belediyesi'nden miniklere tiyatro gösterisi
Konyaaltı Belediyesi'nden miniklere tiyatro gösterisi
Yeniden hizmete açıldı: Tüm herkesi bekliyoruz!
Yeniden hizmete açıldı: Tüm herkesi bekliyoruz!
Antalya'da 20 yerinden bıçaklayarak öldürmüştü: Bakın telefonunu nereye atmış!
Antalya'da 20 yerinden bıçaklayarak öldürmüştü: Bakın telefonunu...
TÜFE oranını az bulan ev sahiplerine uyarı! Kiracıyı çıkaramazsınız
TÜFE oranını az bulan ev sahiplerine uyarı! Kiracıyı çıkaramazsınız

Ana Sayfa
GÜNDEM
Antalya
TURİZM
EKONOMİ
POLİTİKA
MAGAZİN
SPOR
SAĞLIK
DÜNYA
RESMI REKLAMLAR
KÜLTÜR - SANAT
RÖPORTAJ
ÖZEL HABER
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Antalya
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • MAGAZİN
  • POLİTİKA
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • TURİZM
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.