• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • Antalya
  • TURİZM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SAĞLIK
  • DÜNYA
  • RESMI REKLAMLAR
  • KÜLTÜR - SANAT RÖPORTAJ ÖZEL HABER
  • Ara
SON DAKİKA:
14:42
Antalya'da sanayi sitesinde hurda yangını: ekipler seferber oldu!
11:53
Manavgat'ta zincirleme kaza: 3 yaralı
11:32
Motosiklet ile elektrikli bisiklet çarpıştı: 3'ü çocuk 4 yaralı
10:52
Serik'te çeşitli suçlardan aranan 5 kişi yakaladı
10:25
Altın ve gümüş güvenli liman talebiyle toparlanıyor
10:19
Kazada ağır yaralanan motosiklet sürücüsünden acı haber
09:43
Antalya'da 6 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı
09:16
Ticari araçta çıkan yangını korkuttu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. POLİTİKA
  3. Bahçeli: Kumpasçılarla işimiz olmaz
POLİTİKA
Yayınlanma: 18 Mayıs 2024 - 13:46
Güncelleme: 18 Mayıs 2024 - 13:55

Bahçeli: Kumpasçılarla işimiz olmaz

POLİTİKA
18 Mayıs 2024 - 13:46
Güncelleme: 18 Mayıs 2024 - 13:55
TAKİP ETTAKİP ET
A
Büyüt
A
Küçült
Bahçeli: Kumpasçılarla işimiz olmaz
Gizem ÇORLU- Canberk ÖZTÜRK/ANKARA, (DHA)- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kumpasçılarla işimiz olamaz. Komplo peşinde koşanlarla ortak noktamız bulunamaz. Devletin içinde, FETÖ benzeri hukuk dışı yapılanma ve gayrimeşru hiyerarşik sistem kuran, güç devşiren, pozisyon mücadelelerine girişen, kendi tarikat veya cemaat mensupları dışında kim varsa fişleyip berhava etmek için nifak üreten odaklarla asla yolumuz kesişemez" dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde partisinin 'Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Bahçeli, toplantı öncesi Ülkücü Şehitler Anıtı'nı ziyaret etti. Bahçeli, dua ettikten sonra anıta karanfil bıraktı.

Toplantının açılışında konuşan Bahçeli, siyasi mücadelelerinde akli tutum ve ahlaki tutarlılığı ihmal etmeyeceklerini belirterek, "Bizim kucaklaşma ve uzlaşma vasatımız, ülkemizin ve milletimizin baki çıkarları, vazgeçilmez değerler hazinesidir. Terörizme boyun eğmek, bir uzlaşma veya yumuşama değil, acziyet ve teslimiyettir. Terörü bir hak arama vasıtası görenlere, bunu destekleyenlere makul bakış, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü yok saymaktır. Bu zeminde yumuşama, diyalog ve normalleşme diye de bir şey söz konusu olmayacaktır. 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs' suçunu işlemiş olanlara hoşgörüyle bakmak, dış tehditlerle bağımsız ve tarafsız yargıyı işlevsiz hale sokmanın hesabını yapmak, uzlaşma ve yumuşama değil, tükeniş ve altüst oluş demektir. Terörist Demirtaş'ın ve 6-8 Ekim olaylarını azmettiren diğer bölücülerin ceza almasına 'Hukuksuzluk' demek, itiraz etmek, karşı gelmek, devlete ve millete en ağır hakaret olup bunun yumuşama ortamına zarar verdiğini ileri sürmek art niyetlilik, terör seviciliği ve ikiyüzlülüktür. Mesele milli ve manevi değerlerde uzlaşmaktır. Yumuşama beklentimiz usulde değil, üslupta olmalıdır. Usul, esasa mukaddemdir; yani usul esastan önce gelmektedir. Özellikle muhalefet partilerinin arayışı, usulde bir yumuşama ise muhataplarını uyarıyorum ki böylesi bir yumuşama yıkıma çanak tutmak, krizlere ortam açmak, hukuk devletinin surlarında gedik açmak demektir ve mutlak butlanla batıldır" diye konuştu.

'TÜRKİYE HUKUK DEVLETİDİR'

Bahçeli, kutuplaşmayı besleyenlerin belli olduğuna dikkat çekerek, "Karamsarlık ortamını canlı tutmak için el ovuşturanlar berrak şekilde karşımızdadır. Yeni anayasa çağrılarına kulak tıkayıp, önce yürürlükteki anayasaya uyma şartını masaya koyanlar, ilave olarak Cumhurbaşkanımızın bir kısım tasarrufunu, 31 Mart’tan sonra gelişen diyalog ve normalleşme anlayışına uygun düşmediğini iddia edenler alışkın oldukları bulanık havayı tekrar tesis etmek için fırsat kollayan tatlı su kurnazlarıdır. Siyasette yumuşama pek tabii sürekli ve sürdürülebilir boyutlara tırmanmalıdır. Aksini düşünmek sorumsuzluktur. Ancak yumuşama kisvesi altında yumuşakça olmamızı, köşelerimizin törpülenmesini, sesimizin kısılmasını, irademizin kırılmasını hiç kimse beklememeli, böylesi bir tarihi yanlışa da tavsiyem heves etmemelidir. Özellikle altını çiziyorum ki, kumpasçılarla işimiz olamaz. Komplo peşinde koşanlarla ortak noktamız bulunamaz. Devletin içinde, FETÖ benzeri hukuk dışı yapılanma ve gayrimeşru hiyerarşik sistem kuran, güç devşiren, pozisyon mücadelelerine girişen, kendi tarikat veya cemaat mensupları dışında kim varsa fişleyip berhava etmek için nifak üreten odaklarla asla yolumuz kesişemez. Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir. Devletin, hukukla yollarını ayırdığı anda herhangi bir çeteden farkının kalmayacağı bilinen bir husustur" dedi.

'FETÖ BENZERİ YAPILARA İZİN VERMEYECEĞİZ'

Bahçeli, yönetimde istikrarın sağlandığını vurgulayarak, "Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi görevinin başındadır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi müessirdir ve dört başı mamur şekilde çalışmaktadır. Hiç kimse kendisine güç vehmetmemeli, karanlık senaryolarla, sipariş talimatlarla, gizli tanık ifadeleriyle, üstlendiği görevi kötüye kullanmak suretiyle iç huzur ve barış ortamımızı zedelemeye kalkışmamalıdır. Eğer bu kalkışma olursa, buna cüret edenlerin başı mutlak surette ezilmeli, bağ ve bağlantılarının, devlet, toplum ve medya içindeki uzantılarının tasfiyesi, tecridi ve tecziyesi acilen sağlanmalıdır. Mevzu konu, devlet ve milletin istikbali ise hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmamalıdır. Terörist Demirtaş’ın, Sorosçu Kavala’nın ve Gazze politikasının rövanşını almak amacıyla iç işgal cephesinde konuşlananları dürte dürte harekete geçirenlere meydanı boş bırakmayacağız. Dahası, onlara dünyanın kaç bucak olduğunu da göstereceğiz. Etki ajanlarına, emperyalizmin kuklalarına, dış güçlerin operasyon elemanlarına asla taviz vermeyeceğiz. Bürokratik oligarşinin altyapısını kurmak için eylem ve emel birlikteliği içinde olan çevrelerin oyunlarına tepkisiz durmayacağız. Statüko özlemi çekenlere, demokrasi karşıtlarına, milli iradeye pranga vurmak için hava koklayanlara sessiz kalmayacağız. FETÖ ve FETÖ benzeri yapıların devleti zehirleyip, devlet içinde feodal ve imtiyazlı alanlar oluşturmalarına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımızın yanındayız, devlet ve milletle ortak kaderin ta merkezindeyiz" dedi.

Bahçeli, MHP'li belediyelerde haysiyet, huzur ve hadim bir yürek hakim olduğunu belirterek, "Partizanlık bize uzaktır. Kayırmacılık bize yabancıdır. Eş, dost ve akrabaları kollamak, onlara liyakat esaslarını çiğneyerek makam tahsis etmek bizim siyasi ahlakımıza terstir ve aynı şekilde vebaldir.

Oy veren oy vermeyen ayrımıyla hizmette tarafgir davranmak bizimle anılamayacak, bizim kitabımızda yazmayacaktır" diye konuştu.

19 MAYIS MESAJI

Yarınki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na ilişkin mesajlar veren Bahçeli, "19 Mayıs'ın ruhuyla zillete, rezalete, ihanete, yerli ve yabancı çıkar gruplarına sonuna kadar direniyoruz. Samsun'dan atılan ilk adım, devletimizin yol haritası, aziz milletimizin kahramanlık beratıdır. Ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye'yi tarihin gerisine düşürmeye kimsenin gücü de nefesi de yetmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasındaki gizli tanığın iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturmaya ilişkin soru üzerine, "Çok sağlıklı, dürüst, ahlakça ve milli şuura dayalı bir anlayışla yakından takip ediyoruz" dedi. (DHA)

İlginizi Çekebilir
Özgür Özel 2026'dan bakın ne diledi? Duyunca çok şaşıracaksınız! 2026 İçin Ne İstedi?
Özgür Özel 2026'dan bakın ne diledi? Duyunca çok şaşıracaksınız! 2026 İçin Ne İstedi?
Antalya için TBMM’de çarpıcı sözler! Yatırım var, hizmet tartışması büyüyor
Antalya için TBMM’de çarpıcı sözler! Yatırım var, hizmet tartışması büyüyor
Muratpaşa Belediyesi’nin katılımcı demokrasi modeli Avrupa’ya taşındı
Muratpaşa Belediyesi’nin katılımcı demokrasi modeli Avrupa’ya taşındı
Erdoğan’dan Kabine sonrası kritik mesajlar! Terörsüz Türkiye sürecinde yeni dönem başlıyor!
Erdoğan’dan Kabine sonrası kritik mesajlar! Terörsüz Türkiye sürecinde yeni dönem başlıyor!
Son Haberler
Antalya'da sanayi sitesinde hurda yangını: ekipler seferber oldu!
Antalya'da sanayi sitesinde hurda yangını: ekipler seferber oldu!
Manavgat'ta zincirleme kaza: 3 yaralı
Manavgat'ta zincirleme kaza: 3 yaralı
Motosiklet ile elektrikli bisiklet çarpıştı: 3'ü çocuk 4 yaralı
Motosiklet ile elektrikli bisiklet çarpıştı: 3'ü çocuk 4 yaralı
Serik'te çeşitli suçlardan aranan 5 kişi yakaladı
Serik'te çeşitli suçlardan aranan 5 kişi yakaladı
Altın ve gümüş güvenli liman talebiyle toparlanıyor
Altın ve gümüş güvenli liman talebiyle toparlanıyor
İstanbul- Esenyurt'ta yol verme kavgasında motokurye bıçaklandı
İstanbul- Esenyurt'ta yol verme kavgasında motokurye bıçaklandı

Ana Sayfa
GÜNDEM
Antalya
TURİZM
EKONOMİ
POLİTİKA
MAGAZİN
SPOR
SAĞLIK
DÜNYA
RESMI REKLAMLAR
KÜLTÜR - SANAT
RÖPORTAJ
ÖZEL HABER
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Antalya
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • MAGAZİN
  • POLİTİKA
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • TURİZM
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.