Yaz aylarında su kaybımız fazla olduğu için kış aylarından daha çok su tüketmemiz gerekiyor. Bununla birlikte çoğu zaman su içmeyi unutuyor, vücudumuzu susuz bırakıyoruz.
Su içmeyi unutmamanın en iyi yolu yanımızda bir su şişesi bulundurmak. Bunu çoğumuz marketten aldığımız pet şişelerle yapıyoruz. Peki bu pet şişelerden su içmek zararlı mı? Suyu cam şişede mi içmeliyiz?

Plastik şişelerden su içmek zararlı mıdır?
Plastik şişeleri tekrar tekrar kullanmak zararlıdır. Çünkü pet şişeler özellikle güneş ışığı altında beklediklerinde toksin salabilirler. Ayrıca pet şişenin içerisindeki bazı maddeler (henüz kanıtlanmamış olsa da) suyu zehirler. Örneğin, plastik şişelerin içeriğindeki Ftalat, plastiği esnek hale getirir. Yüksek oranda tüketildiğinde insanlar sağlığın zararlıdır. Yine plastik şişelerin oluşumunda etkili Antimon isimli madde kanser ve solunum yolu hastalıklarına yol açabilir. Formoldehit ve asetaldehid maddeleri ise şişelenmiş suda bazen ağzımıza gelen plastik tadının sebebidir. Uzmanlar plastik şişelerin güneş altında kaldıklarında bu maddelerin suya karışarak tüketiciyi zehirlediklerini söylüyor.
Plastik şişe yerine ne kullanmalıyız?
1. Cam şişe:
Cam şişede su içmek her zaman daha sağlıklıdır. Güneşte beklediğinde ısınması dışında sağlığınıza zarar verecek herhangi bir madde üretmez. Biraz pahalı bir seçenek olsa da aldığınız bir cam şişeyi tekrar tekrar kullanabilirsiniz.
2. Su arıtıcısı:
Çeşme suyunuza arıtıcı taktırarak bu probleme bir çözüm getirebilirsiniz. Çeşme suyunuz kireçli ve sağlıksızsa bir filtre taktırarak evde bulundurduğunuz cam şişenize buradan su doldurabilir, şişenizi yanınızda taşıyabilirsiniz. Arıtıcılar damacanadan çok daha iyidir. Çünkü cam olmadığı sürece plastik damacanaların da plastik su şişelerinden farkı yoktur. Birkaç gün bekleyeceğinden içerisine sağlığınıza zararlı maddeler karışır.