Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde bulunan bir okulda yıllara direnen harika bir erguvan ağacı yeşil ağaç düşmanı üstelik iddiayla göre bir egitimci olan okul müdür yardımcısına direnemedi ve kesilerek yok edildi.

I M G 20240606 W A0000

Okul bahçesindeki Erguvan ağacı kesilmeden önce böyleydi 

MYGazete.com haber merkezine gelen ihbar ve iddiaya göre  okulun müdür yardımcısı, bir hafta sonu kimsenin haberi olmadan bahçede bulunan 4 ağacı keserek yok etti.  Ağaç katliamı Gazipaşa Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde yaşandı. Okulun bahçesinde bulunan ağaçlar, müdür yardımcısı tarafından kestirildi.

I M G 20240605 W A0021

Okul bahçesinde yıllardır öğrencilerin gölgesinden faydalandığı ağaçlar işte böyle yok edildi 

Yarım asırdan fazla zamandır okulun bahçesini süsleyen Erguvan ve 3 çam ağacının kesilmesi, eğitimciler başta olmak üzere öğrenci ve velilerin tepkisini çekti.  Yine haber merkezimize yapılan ihbar ve iddiaya göre  okulun Müdür Yardımcısı Y.Y, haftasonu tatilinde okulun bahçesinde bulunan bir adet Erguvan ile 3 çam ağacını  kestirdi. 

Belediye ekiplerinin yardımıyla kesildiği iddia edilen ağaçlardan çıkan odunların ise nerede olduğu bilinmiyor. 

I M G 20240605 W A0022

Şimdi okulun bahçesine hayat veren o güzelim ağaçların yerlerinde yeller esiyor. 

Orman İşletme Müdürlüğü’nden izin alınmadan yapılan ağaç katliamıyla ilgili yetkililerin inceleme başlatması bekleniyor. 

Ağaç katliamına tepki gösteren öğrenci velileri, “Eğitimcilerin görevi, ağaç kesmek değil yeni ağaçlar dikilmesini sağlamaktır. Okulun bahçesindeki ağaçların kimseye zararı olmaz. Bizler yılsonu törenlerinin ardından bahçedeki güzel ağacın altında hatıra fotoğrafı çekinirdik. Ama duyduk ki okulun bahçesindeki tek Erguvan ağacı yok edilmiş. Çok üzüldük ve katliamı yapan eğitimcinin cezasız kalmamasını istiyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdi.

I M G 20240605 W A0026

Kaleiçi Oldtown Festivali 17-20 Ekim'de Kaleiçi Oldtown Festivali 17-20 Ekim'de

Anavatanı Güney Avrupa ve Batı Asya olan Erguvan ağacı, Nisan-Mayıs aylarında morumsu pembe renkte çiçekler açarak baharın müjdecisi olarak kabul ediliyor.

Editör: Haber Merkezi