Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçlarına yönelik yaptıkları çalışmalarda A.U. ve S.Y.K. isimli şahısların Kepez ilçesindeki evlerinin bodrum katında sahte plaka imalathanesi kurduklarını ve buradan suçlulara sahte plaka sattıklarını tespit etti. Jandarma ekipleri, yaptıkları operasyonda şüphelilerin ikametinde arama yaptı. Aramada 350 adet basılmış sahte plaka, 525 adet boş plaka, 12 adet kalıp aparatı, 1 adet mühür, 1 adet kompresör, 1 adet basım kalıbı, 1 adet boya makinesi ve 1 adet pres makinesi ele geçirildi.

1 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyonda olayla ilgili A.U. isimli şüpheli gözaltına alınırken, S.Y.K.'nin ise firarda olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan şüpheli, jandarmadaki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

SAHTE PLAKALAR KULLANIYORDU

Ele geçirilen sahte plakaların, suçlular tarafından trafik cezalarından kaçmak, araç gaspı ve hırsızlık gibi çeşitli suçlarda kullanıldığı tahmin ediliyor.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sahte plaka üreten ve satan diğer kişileri de tespit etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Mesut Kocagöz'ün kızı Sıla Kocagöz'den duygulandıran paylaşım Mesut Kocagöz'ün kızı Sıla Kocagöz'den duygulandıran paylaşım
Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.