Öğrenciler arasında son dönemde sıklıkla oynanan oyunlar arasında yer alan 'Kanlı Para Oyunu' tehlikeli boyutlara ulaştı. Öğretmenler, velilerin uyanık olması konusunda uyarıda bulunuyor. Zira bu oyun yaralanmalara yol açarak enfeksiyon riskine neden oluyor. Kanlı para oyununun Antalya’daki okullarda da kısa sürede yayıldığı öğrenildi.

KANLI YUMRUK OYUNU DA DENİLİYOR

Kanlı para yani diğer adıyla kanlı yumruk oyunu son zamanlarda popüler oldu. Bir adet madeni para ve masayla oynanan oyun TikTok nedeniyle yaygınlaştı.

BAKIN NASIL OYNANIYOR?

Havaya bozuk para atılıyor ve elin tersiyle tutuluyor. Tutulan para parmaklardan herhangi birisinin arasına diğer elinizden destek almadan ve düşürmeden konuluyor. Daha sonrasında paranın parmaklarınız arasındaki sağlamlığını test edebilmek için parayı parmağınız arasında 3 kere yere vuruyorsunuz. Eğer para yere düşmezse oyuna devam ediyorsunuz. Eğer para yere düşerse bozuk parayı karşıdaki oyuncu elinize vurarak sizi cezalandırıyor. Hatta kimi okullarda oyun üzerindeki iddiayı arttırmak için paralara minik jilet parçaları kullanılıyor.

SAĞLIK AÇISINDAN SAKINCALARI BÜYÜK

Kanlı para oyunu çok tehlikeli ve sağlığa zararlı bir oyun olarak nitelendiriliyor. Bu tür oyunları çocuklarınıza asla öğretmemeli veya oynatmamalısınız. Aynı şekilde velilerin okullarda yaygınlaşan bu oyuna karşı uyanık olmalarında fayda var. Oyun sırasında oluşan açık yaraların madeni parayla temasının enfeksiyonlara neden olabileceği belirtiliyor.

ANTALYA’DA BİR OKULUN WHATSAPP’INDAN YAPILAN UYARI

Antalya’daki bir ortaokulun Whatsapp’ından velilere yapılan uyarıda da şöyle denildi; Çok değerli anneler ve babalar öğrencilerimiz arasında son zamanlarda birbirlerine zarar verir mahiyette bir oyun oynanmaktadır. Bu oyun neticesinde birbirlerinin ellerini para ile vurmakta ve fotoğraflarda görüldüğü gibi kanatmaktadırlar. Bu konuda öğrencilere gerekli hatırlatmaların mutlaka yapılması önemle rica olunur. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.