Antalya Haber... 13 Haziran'da yaygın beyin kanaması teşhisiyle Antalya Şehir Hastanesi yoğun bakımına alınan 60 yaşındaki H.K.'nin, dün yapılan detaylı tetkikler sonucunda
beyin ölümü gerçekleşti. Acı haberle sarsılan ailesi, tüm zorluklara rağmen örnek bir karara imza atarak organ bağışını kabul etti.
"Ailesi büyük bir fedakârlık gösterdi"
Antalya Şehir Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü
Hakkı Ergüden, sürece ilişkin yaptığı açıklamada, ailenin bu anlamlı hareketinden dolayı minnettar olduklarını belirtti. Ergüden, "Haziran'ın 13'ünde hastanemize başvuran hastamızın yoğun bakım süreci sonrası dün beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi büyük bir fedakârlık göstererek organ bağışına onay verdi. Bu davranışlarından ötürü kendilerine hastanemiz adına minnettarız," ifadelerini kullandı.

Karaciğer ve iki böbrek hayata bağladı
Yapılan bağış kapsamında, H.K.'nin
karaciğeri ve iki böbreği, Antalya bölgesinde organ nakli bekleyen uygun hastalara umut olmak üzere hızla yola çıktı. Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Birimi'nin titiz çalışmalarıyla gerçekleştirilen bu operasyon, üç hastanın yeniden sağlığına kavuşma şansını beraberinde getirdi.
Hakkı Ergüden, organ bağışının önemine vurgu yaparak, "Organ bağışı çok önemli bir konu. Bu sayede organ bekleyen hastalar yeniden hayata tutunuyor. İnşallah sağlıklarına kavuşurlar," dedi.
Bu bağış, organ nakli bekleyen binlerce hasta için umut ışığı olmaya devam ederken, H.K.'nin ailesinin bu yüce gönüllülüğü, hayat kurtarmanın en değerli örneklerinden biri olarak tarihe geçti.