Antalya haber... Olay, bugün saat 11.00 sıralarında Kepez ilçesi Antalya Şehir Hastanesi yakınındaki Duacı Mahallesi'ndeki ormanlık alanda meydana geldi. Kısa sürede büyüyen alevler, çevredeki otluk alana ve H.C.'ye ait 07 GT 034 plakalı hafif ticari araca sıçradı.
Ekiplerin yaklaşık 1 saatlik yoğun çalışması sonucu yangın geniş alana yayılmadan kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları ise itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından titizlikle sürdürülüyor.
Yangının ardından kullanılamaz hale gelen araçtan çıkan dumanlar uzun süre etkisini sürdürdü. Ekipler, yangının mangal ateşinden çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde dururken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
Olay yerine gelen Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, yangının çıkış nedeni hakkında kesin bir bilginin henüz olmadığını belirterek, "Neden çıktığı ile ilgili birtakım şeyler var ama henüz belli olmadığı için bunu konuşmak yersiz diye düşünüyorum. Önemli olan hep beraber bu yangını söndürebilmek" dedi.
Yaz aylarında ormanlık alanlarda çıkan yangın riskine karşı vatandaşların daha dikkatli olması ve mangal gibi ateş yakma faaliyetlerinden kaçınması büyük önem taşıyor.

Araç kül oldu, meyveler yandı
Alevler içinde kalan araç, tamamen yanarak küle döndü. Aracın kasasında bulunan meyveler de yangında zarar gördü. Yangında, araçta bulunan H.C. vücudunun çeşitli yerlerinden ağır şekilde yanarken, yanındaki A.Y. ise kolundan hafif yaralandı.
Yangın hızla kontrol altına alındı
Yangının ihbar edilmesi üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kepez Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri, AFAD, sağlık ekipleri, jandarma ve emniyet güçleri hızla olay yerine intikal etti. Alevlere karadan su arazözleriyle müdahale edilirken, havadan da yangın söndürme helikopterleri ve uçağı destek verdi.

Yaralılar hastaneye kaldırıldı, soruşturma başlatıldı
Yangında ağır yanıklar oluşan H.C., sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından özel termal örtüye sarılarak Antalya Şehir Hastanesi Yanık Merkezi'ne kaldırıldı. Kolundan hafif yaralanan A.Y. ise kontrol amaçlı olarak aynı hastanenin acil servisine sevk edildi.

