Antalya haber... Döşemealtı’nın kurulduğu dönemde yapılan ilçe merkezindeki Hasan Nurlu Camii’nin yakın tarihte  restore edilmesine rağmen yıkıma başlanması tepki çekti. Antalya Büyükşehir Belediyesi eski meclis üyelerinden Recep Tokgöz yaptığı paylaşımda, caminin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yıktırıldığını öne sürerek, “Bu eski caminin yıkılıp, yeni cami yapılacağı söyleniyor. Hazır cami niye yıkılıyor, diyanet bunu açıklama zorunda” dedi.

VATANDAŞIN ANILARI DA YIKILIYOR

Tokgöz yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı; “Döşemealtının tarihi ile aynı olan merkezdeki Hasan Nurlu camisii diyanet tarafından yıkılıyor.Daha yeni restorasyonu yapılmış bu caminin hangi amaçla yıkıldığını diyanet açıklamak zorunda . Bu eski camiin yıkılıp yerine bir cami yapılacağı söyleniyor. Hazır cami niye yıkılır? Bu cami Döşemealtı'nın tarihi kadar eski, yöre insanlarının anılarını niye yıkar Diyanet? Burası ile ilgili Diyanetin kafaları karıştıran projesi olduğu söyleniyor.Kaldı ki bu camiye yakın yerde büyük bir cami yapıldı.”

AVM SÖYLENTİSİ VAR!

Öte yandan Recep Tokgöz, paylaşımına, “Altı AVM üstü cami olacaktır” şeklinde bir yorum yapan takipçisini doğrulayarak, “Öyle bir şaiya var. İnşallah doğru değildir. Onun örneklerini Antalya'da gördük. Çok baş ağrıtan bir durum olur. Din işleri ile ticareti karıştırmamak lazım” diye yanıt verdi.

UZUN ZAMANDIR BAKIMSIZ KALMIŞTI

Döşemealtı Belediyesi, 2016 yılında ilçenin tarihi yapılarından Hasan Nurlu Cami'nin bakım, onarım ve çevre düzenlemesini 75 günde tamamlayıp hizmete hazır hale getirdi. Bakımsızlık nedeniyle bazı bölümleri tehlike yaratan tarihi cami yeni haliyle vatandaşlardan tam not aldı. Bölgede yaşayan vatandaşların ve cami cemaatinin talebi üzerine Hasan Nurlu Cami'ye yönelik özel bir çalışma başlatan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilk olarak cami dışında gölgelik olarak da kullanılan eskimiş demir saçakları kaldırtıp yerine daha kullanışlı olan ahşap pergola yaptırdı. Ardından yol sınırlarına inşa edilmiş ve aynı şekilde uzun zamandır bakımsız kaldığı için görüntü kirliliği yaratan şadırvanları yıkarak yerine tarihi yapıya uygun zemini mermerle kaplı yeni şadırvan yaptırdı.

KAPLAMALAR NEVŞEHİR'DEN GELDİ

Eskidiği için zaman zaman elektrik kaçaklarının da yaşandığı ileri sürülen elektrik tesisatı ve elektrik panosu yenilendi. Kadınların ibadetlerini yapmak için üst kata çıkacağı merdiven erkeklerin abdest aldığı eski şadırvanın olduğu yerden kaldırılıp binanın batı cephesinden özel demir merdiven yapıldı. Tarihi binanın özellikle kuzey cephesindeki duvarın sıvaları döküldüğü için kazındı ve Nevşehir'den getirilen özel bir taşla kaplandı ve çelik demirler aracılığıyla da güçlendirildi.

100 BİN LİRA HARCANDI

Yaklaşık 100 bin lira kaynak aktarılarak 75 günde tamamlanan tarihi cami, Şehit Mustafa Gürcan Caddesi'nin de yine Döşemealtı Belediyesi tarafından asfaltlanması ve çevre düzenlemesiyle adeta ilçenin yeni simgesi oldu. Yapılan çalışmalardan memnun olduğunu söyleyen vatandaşlar yıllarca ihmal edilmiş önemli bir sorunun çözüldüğünü söylediler. mygazete.com'da çıkan haberlere ilişkin Kamuoyu Bilgilendirme Metni Aşağıdadır. Değerli Antalyalılar, Dosemealti Hasan Nurlu Camii’nin Proje Müellifliği ve Muteahhitligi firmamizca yapılmakta olup Döşemealtı Belediyesi Başkanlığı İmar Müdürlüğünce Onayı alınmış ve İnşaat Ruhsatı işlemleri tamamlanmıştır. Bahsi geçen haberde belirtildiği gibi alti AVM üstü camii iddiası tamamen gerçek dışıdır. Haberin görseli arkasında paylaştığımız görseller bunun kanıtıdır. Yine kamuoyunun bilgi alma hakki gereği, isteyenler Belediye’den mevcut proje hakkında bilgi alma haklarına sahiptirler. Asılsız haberlere itibar etmeyiniz. 6 yıl önce DEKORASYON AMAÇLI olarak restorasyonun yapılması; Projelendirmesi eski, deprem riski mevcut ve yapı denetimsiz olarak yapılmış caminin riskli yapı olma durumunu ortadan kaldırmayacaığı tekrardan hatırlatır ve kamuoyunun bilgisine sunarız. Dal Proje İnşaat İnşaat Yüksek Mühendisi Hüseyin Kemal Dal Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.