Antalya'da uzun yıllar güreşte başarılar elde eden antrenör Şerafettin Uysal, ata sporunu gelecek nesillere aktarma isteğiyle 30 yıldır çalışıyor. Başarılı sporcular yetiştirmeyi amaçlayan Uysal'ın yönlendirmesiyle güreşe 6 yaşında başlayan oğlu Mehmet, serbest stilde kısa zaman içinde Türkiye şampiyonluğu ve liseler arası dünya şampiyonluğunu elde etti.
2020 Tokyo Olimpiyatı'nda Türk bayrağını dalgalandırmak istediğini söyleyen Mehmet Uysal babasıyla günde 6 saat çalıştığını belirterek, "12 senedir güreşiyorum. Her gün antrenman yapıyorum. Ben güreşirken babamda, antrenörlük duygusu ortaya çıkıyor. Bana acıma değil de taktiksel değerlendirme yapıyor. Olimpiyata kadar üst üste Avrupa ve dünya şampiyonasınu kazanmak istiyorum" dedi.
Baba Şerafettin Uysal da ağır antrenman programlarıyla çalışmalar yaptıklarını söyleyerek, oğlunun yoğun çalışma temposuna ayak uyduramaması halinde başka antrenörle çalışabileceğini belirtti. Oğluna güvendiğini ve başarı kazanacağına inandığını vurgulayan Uysal, "Türk milletine başarılı sporcu armağan istiyoruz. Oğlumdan, başka ülkelerden de kendileri adına güreşmesini istediler. Bize sınırsız olanak sundular. Ama oğlumun tek hedefi Türk milli takım formasıyla yurt dışında İstiklal Marşı'nı okutmak. Biz hedefimizden şaşmayacağız. İşi gücü bıraktık, kulübümüz yok kendi imkanlarımızla çalışmalarımızı yapacağız" diye konuştu.
Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)