Antalya haber... Manavgat-Side Turistik Otelciler Birliği (MASTOB) Başkanı Zafer Süral’ın verdiği bilgilere göre, Eylül sonu itibarıyla 14 milyon turiste ulaşılan Antalya, Türkiye'nin 60 milyonluk genel hedefinin yaklaşık yüzde 30’unu tek başına karşılıyor.
Süral, bu rakamların gurur verici olduğunu belirtti:
Süral, özellikle 10 Temmuz'dan sonra büyük bir ivme kazanıldığını ve bu ivme sayesinde genel sezon tablosunun olumlu olduğunu ifade etti.
Bu uzamanın arkasındaki önemli etkenlerden birinin de Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Side’de başlattığı gece müzeciliği ve tarihi aydınlatma projeleri olduğunu vurgulayan Süral, artık sadece "deniz, kum, güneş" değil, tarihin de güçlü bir turist çekme faktörü haline geldiğini kaydetti.

"Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy'un 65 milyon turist hedefine ulaşma yolunda, Antalya ve Manavgat olarak üzerimize düşeni yaptık diyebilirim. Antalya'ya gelen turistlerin yüzde 30'unu Manavgat'ta ağırlamamız gurur verici."

"Sezon Kasım sonuna kadar rahat sürer"
Süral, ekim ayı itibarıyla hava şartlarının elverişli olması nedeniyle sezonun uzun süreceği müjdesini de verdi. Rus ve Avrupa acentelerinin ek uçuşlar koyduğunu belirten MASTOB Başkanı:"Kasım sonuna kadar sezonun rahat bir şekilde süreceğini öngörüyoruz."
