Antalya Haber... Olay, saat 15.30 sıralarında Etiler Mahallesi 838 sokak üzerinde meydana geldi. Evine gelen Soner A., 59 KN 197 plakalı aracını park ettiği sırada motor kısmından dumanlar yükseldiğini fark etti.
Araçtaki yangın tüpüyle müdahalesi yetersiz kalınca 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aradı. İhbar üzerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Bu esnada alevler motoru sararken, komşular hortumla yangını söndürmeye çalıştı. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alındı.
Çocukların gözünden yangın: "Araba içim yanar gibi yanıyor!"
Yangının ilk anları, o sırada sokakta oynayan çocuklar tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Miniklerin yangınla ilgili yorumları ise izleyenleri gülümsetti. Bir çocuk, "Araba içim yanar gibi yanıyor. Hayatımda ilk kez böyle bir şey görüyorum. İyi çek, arabanın yanışını bir daha hiçbir yerde göremezsin" derken, bir diğeri "Ön kaputu bırak, araba yanıyor. Araba gidiyor" ifadelerini kullandı.
Arkadaşının "Ne bekliyorsun, araba en az 200 kilogram" cevabı ise dikkat çekti. Görüntülerde ayrıca yangın sırasında duyulan küçük bir patlama sesi üzerine bir çocuğun Kelime-i Şehadet getirerek "Rabbim, sen bizi koru ya rabbim" dediği duyuldu.
Mahalle sakinlerinden ilk müdahale
Yangına hortumla müdahale eden mahalle sakinlerinden Hasan Korkmaz, "Eve gelirken birden aracın alev aldığını gördüm. Komşunun aracı, hemen müdahale ettik. Hortumla, yangın söndürme tüpüyle söndürmeye çalıştık. Ama neticede bu hale geldi araba" şeklinde konuştu.
Yangın sonucu otomobilin motor kısmı tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
