Oğlunun vahşice katledildiğini belirten anne Sevim Talay, sanıklara tepki gösterirken yürek yakan sözler sarf etti:
Baba Ramazan Talay ise, oğlunun olaydan önce tehdit edildiğini ve darp edildiğini öne sürerek, "Biz oğlumuzu kaybettik, bir de 'Muhammet'i ailesi öldürdü' şeklinde yalan beyanlarla ve iftiralarla mücadele ediyoruz," dedi.
"Oğluma tarlasını sürdürmüştü, çocuğumu bıçaklayarak tarlaya benzer hale getirmiş. Ben çocuğuma bir litre süt alıp içiremeden ne zorluklarla büyüttüm... Çocuğum kimseye kötü davranmadı; herkese iyilik yapardı, iyiliğinin kurbanı oldu."

Tartışma anları kamerada: 43 bin liralık alacak iddiası
İddiaya göre olay, Talay'ın eski kız arkadaşı A.S.'nin evinin yakınında aracında beklemesiyle başladı. A.S.'nin babası Ö.S. ve yakınlarıyla çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü ve Talay karnından bıçaklandı.- Görüntülerde: Talay’ın aracının yanına gelen iki kişinin, genci evin önünden geçmemesi yönünde uyardığı ve olayın "namus meselesine" dönüşeceğine dair tehditlerde bulunduğu görülüyor.
- Alacak İddiası: Anne Sevim Talay, cinayetin ardında 43 bin liralık bir alacak-verecek meselesi olduğunu ileri sürdü.
"Sanıklar suçu birlikte işledi"
Davada 1'i tutuklu 4 sanık (Ö.S., A.S. ve diğer yakınları) yargılanırken, ailenin avukatı Huriye Erbuğa, sanıkların ifadelerini yalanladı: "Dosyada yer alan deliller, tanık ifadeleri ve olayın bütününe bakıldığında sanıkların suç işleme kastı kapsamında fikir ve eylem birliği içinde hareket ettikleri açıktır. Sanıkların müşterek faili olduğu dosya kapsamındaki delillerle sabittir." Dava, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması talebiyle devam ediyor.