ANTALYA HABER... Olay, bugün sabah saat 10.30 sıralarında Kepez ilçesi Zeytinlik Mahallesi Hacı Durmuş Caddesi'nde meydana geldi. D.A. idaresindeki 34 NGN 90 plakalı Iveco marka kamyonet, iddialara göre aniden önüne çıkan bir köpeğe çarpmamak için sürücüsü tarafından direksiyonu kırıldı. Kontrolden çıkan kamyonet, yol kenarındaki bir elektrik direğine çarptı. Çarpmanın şiddetiyle direk devrilirken, kamyonet birkaç metre ileride durabildi.
Devrilen elektrik direğinden kopan teller, yolun hemen kenarındaki otluk alanda yangına yol açtı. Bölgeden dumanlar yükseldiğini gören vatandaşlar, durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.
Olaya şahit olan iş yeri çalışanlarından Hasan Efe Şahal, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Karşısına köpek çıkmış, karşıdan da gelen arabaya çarpmamak için direksiyonu kırınca direğe vurmuş. Direk de yıkılınca bizim dükkanda elektrikler kesildi. Çıkıp baktığımızda buralar alev almış. Otlar ve mermerler falan yandı."
Kazanın ardından Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ) ekipleri de devrilen direk ve kopan telleri onarmak için çalışma başlattı. Bu olay, sürücülerin ani durumlarda gösterdiği reflekslerin önemini ve altyapıların güvenliğini bir kez daha gündeme getirdi.


Yangın kontrol altına alındı, hasar oluştu
İhbar üzerine olay yerine hızla itfaiye ekipleri sevk edildi. İkametlere oldukça yakın bir mesafede çıkan yangın, itfaiyenin hızlı müdahalesi sayesinde kısa sürede söndürüldü. Ancak, yanan alanda bulunan bir mermer atölyesine ait malzemelerde maddi hasar meydana geldi.


