Antalya Haber... Olay, 1054 sokakta bulunan apartmanın odunluğunda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangınla başladı. Dumanların kısa sürede tüm binayı sarmasıyla birlikte panik dolu anlar yaşandı. "Apartmanda yangın var ve üst katlarda insanlar mahsur kaldı!" çığlıklarıyla 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbar üzerine itfaiye ekipleri sirenler eşliğinde olay yerine hareket etti.
İnanılmaz engel! Park eden araçlar itfaiyeye köstek oldu!
Ancak yangın yerine ulaşmaya çalışan itfaiye araçları, sokak üzerine umarsızca park edilmiş otomobiller yüzünden adeta bir labirente saplandı. Dakikaların hayati önem taşıdığı o kritik anlarda, itfaiye erleri araçlarından inerek koşar adımlarla alevlerin yükseldiği binaya ulaşmaya çalıştı. Bu inanılmaz manzara, "Bu kadar duyarsızlık olmaz!" dedirtti.
Kahraman itfaiye canları kurtardı!
Tüm zorluklara rağmen olay yerine ulaşan kahraman itfaiye ekipleri, alevlere hızla müdahale etmeye başladı. Bir yandan yangını kontrol altına almaya çalışırken, diğer yandan merdivenli araç yardımıyla üst katlarda çaresizce bekleyen vatandaşları tek tek aşağıya indirdi. Dumanların etkisiyle boğulma tehlikesi geçiren ve panik içinde olan vatandaşlara, olay yerinde hazır bekleyen 112 Acil Sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı.
Yangın kontrol altına alındıktan sonra soğutma çalışmaları yapılırken, odunluk olarak kullanılan alanda bulunan bir ayakkabı deposundaki kolilerde hasar oluştuğu belirlendi. Ancak en büyük teselli, itfaiyenin zamanında ve kahramanca müdahalesi sayesinde can kaybı yaşanmaması oldu.
Bu olay, bir kez daha şehir içindeki düzensiz parklanmanın ne kadar büyük tehlikelere yol açabileceğini gözler önüne serdi. Acil durum araçlarının geçişini engelleyen bu duyarsızlık, can kayıplarına neden olabilecek sonuçlar doğurabilirdi.
Yetkililerin bu konuda daha sıkı önlemler alması ve vatandaşların bu konuda daha bilinçli olması hayati önem taşıyor. Antalya'da yaşanan bu can pazarı, umarız ki herkese ders olur!
