Antalya haber... Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı "rüşvet" soruşturması çerçevesinde, geçtiğimiz cumartesi günü Muhittin Böcek, oğlu Mustafa Gökhan Böcek ve eski gelini Zeynep Kerimoğlu hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Başkan Böcek ve eski gelini Kerimoğlu gözaltına alınırken, oğlu Mustafa Gökhan Böcek'in yurt dışında olduğu öğrenildi.
Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Zeynep Kerimoğlu, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak Başkan Muhittin Böcek, savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanarak Döşemealtı L Tipi Cezaevi'ne gönderildi.
Bu tutuklamanın ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, durumu İçişleri Bakanlığı'na bildirdi. Bakanlık, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamayla Muhittin Böcek'in hakkında yürütülen soruşturma ve tutuklanması nedeniyle geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.
POLİTİKA
Yayınlanma: 09 Temmuz 2025 - 13:25
Antalya Büyükşehir'de kritik gelişme! Muhittin Böcek tutuklandı... Yerine kim geçecek?...
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yürütülen "rüşvet" soruşturması kapsamında tutuklanarak görevinden uzaklaştırıldı. Bu şok gelişmenin ardından Antalya Valiliği, yeni başkan vekili seçimi için Belediye Meclisi'ni cuma günü toplantıya çağırdı
POLİTİKA
09 Temmuz 2025 - 13:25
İlginizi Çekebilir