Aksu ilçesi Karaöz Mahallesi’nde ‘Tescil harici bırakılmış alanın’  Halil E. isimli kişi tarafından işgal edildiği iddia edildi. Komşu arsalarda tapulu arazisi olan vatandaşlar, ‘tescil harici bırakılmış alan’ olarak tespit edilen bölgede Halil E. isimli şahsın temmuz ayında alanı konteynerle kapattığını önüne de birkaç börülce ve zeytin ağacı dikerek haksız bir şekilde işgal ettiğini iddia etti.

Tapulu hak sahibi bir vatandaş, “Halil E. isimli şahıs devletin hüküm ve tasarrufunda olan arazi üzerine temmuz ayında beton döküp konteyner ev inşa etti. Kadastro memurlarıyla yapılan görüşme ve itirazlardan sonuç alamadık” diyerek tepki gösterdi.

MUHTAR DA BİLİRKİŞİ DE “ONAY VERMEDİK” DEDİ

Muhtar Ahmet Karakış ise arazi kullanımına yönelik onay vermediği halde bu şahıs üzerine arazinin nasıl yazdırdığını merak ettiklerini ifade etti. Karakış, "Biz onaylamadık, hatta karşı çıktık. Bu tapu harici yer, parsel numarası olmayan yer demek. Bu yerler şahsa geçmiyor. Hazineye ayrılıyor. Kullanıcı kim diye soruluyor bize. Biz de burayı Halil E.’nin kullanmadığını belirttik. Sonra bize evrak geldi. Durum öyle ortaya çıktı. Ben imzamın altına kendi el yazımla ‘Bu kişileri kabul etmiyorum’ diye yazdım” şeklinde konuştu.

[caption id="attachment_711546" align="alignnone" width="758"] Antalya'nın yerel gazetelerinden Lider Gazetesi muhabiri Mühübe Taşkın'ın gündeme taşıdığı kamu arazisi işgal haberi gündem oldu.[/caption]

Köyün bilirkişisi olarak belirtilen Galip S., “Tapu kadastrodan gelen memurlar ‘siz onay veriyor musunuz?’ diye sorduklarında onay vermedik. Ancak ona rağmen Halil E. isimli şahsın üzerine yazıldığını gördük. Biz bilirkişi ve muhtar ile onay vermediğimiz şey nasıl oluyor da onun üzerine veriliyor, anlamadık. Hakim de sorarsa söylerim” diye konuştu.

“CİMER VE TAPUYA ŞİKAYET ETTİM SONUÇ ALAMADIM”

Arazinin işgali ile ilgili CİMER’e yapılan şikayette şu sözlere yer verildi:

“Antalya ili Aksu ilçesi Karaöz Mahallesi 14658 Ada 1 Parsel ile 14660 Ada 1 Parsel sayılı taşınmazlar arasında kalan Hazineye ait arazinin üzerine beton dökülmüş ve prefabrik olarak tanımlanan ev inşa edilmiştir. Konu ile alakalı mahalle muhtar dahil yetkililer ile görüşülmüş bir sonuç elde edilmemiş olup danışıklı dövüş olduğu kanaatindeyim. Bahsi geçen parsellerin önünden yol geçmekte olup yolun sağ ve sol tarafta Hazineye ait olmasına rağmen işgal halindedir. Söz konusu Hazineye ait arazinin ve işgale uğrayan kısmı işbu dilekçeye ek olarak görüntüleri sunulmuştur. Dilekçemde bahsettiğim işgalin biran önce durdurulması için gerekli işlemlerin yapılarak işgalcilerin cezalandırılmasını talep ederim.”

BİLİRKİŞİNİN ARAZİ OYUNU

Yine  aynı bölgede arazisi bulunan Selda Kuzu isimli vatandaş Antalya Kadastro Müdürlüğü'ne durum anlatan şikayet dilekçesinde bulurkişi görevlisinin şahsına ait araziyi kendi üzerine geçirdiğini iddia etti. Kuzu,"Aksu ilçesi, Karagöz Mahallesinde 14660 Ada 1 parsel Malikiyim, 14660 Ada 28 ve 37 no'lu parseller maliki bulunduğum tarlanın bişiği ve tam sınırı olup bizim kullanım alanımızdadır.  Ölçüm esnasında, bu parsele hiç bir bağı olmayan, yakınında, uzağında, arazi sahibi olmayan farklı, şahıslara Muhtar ve bilirkişilerin yanlış yönlendirmesi sonucu verildiğini gördüm.  Askıya çıkan bu arazilerin, farklı şahıslara verilmesini itiraz ediyor, komşu parselde tek tapulu arazi sahibi olan şahsıma verilerini istiyorum. Söz konusu arazinin bir tanesinin başvuru yapan şahsın da zaten köyde bilirkişi olması ve kendi şahsi çıkarları için bu durumu kullanıyor olması ayrıca bir çelişkidir. Tam bu yaşanan haksızlığın giderilmesini ve haklarımızın korunmasını yüce devletimizden rica ederiz" dedi. ü

Bir vatandaş ise Aksu Tapu Kadastro Müdürlüğü’ne itiraz dilekçesi verdiğini belirterek, ölçüm esnasında bu parselde hiçbir bağı olmayan yakınında uzağında arazi sahibi olmayan farklı şahıslara yanlış yönlendirme sonucu verildiğini savundu.