Antalya haber...ANSAN Güzel Sanatlar Galerisi'nde sakin bir havada gerçekleşen genel kurula resim, heykel, seramik, geleneksel el sanatları sanatçıları, şair, yazar ve edebiyatçı 106 üye katıldı. Turgay Değirmenci'nin divan başkanlığını üstlendiği genel kurulda Tecelli Sercan Sırma ile Cahit Çakcıl'ın listeleri yarıştı.

KADINLAR ÇOĞUNLUKTA

Açılan sandıktan şair Cahit Çakcıl'a 56, yazar Tecelli Sercan Sırma'ya ise 50 oy çıktı. 6 oy farkla seçilen Çakcıl'ın listesinde kadın sanatçıların çoğunlukta olması ise sevinç ve heyecan yarattı. 7 kişiden oluşan yeni yönetim kurulunda 2 erkek, 5 kadın sanatçı yer almış oldu. ANSAN'ın yeni yönetim kurulu Cahit Çakcıl, Turan Engin, Fergül Okudan, Şennur Erdoğan, Nadire Sönmez, Havva Dilek, Seval Kortel Yıldız'dan oluştu. Denetim kurulunda ise İsmail Akar, Nuran Yılmaz, Süleyman Sarı yer aldı.

"BİRLİKTE GÜÇLENECEĞİZ"

ANSAN'ın kurucu üyesi ve önceki dönemin başkanı Tecelli Sercan Sırma, görevini el sıkışarak yeni başkan Cahit Çakcıl'a devretti, "Sandıktan çıkan sonuç Antalya'mız için, sanat camiamız için hayırlı, uğurlu olsun. Birlikte çalışacağız, birlikte güçleneceğiz, birlikte Antalya'mızın kültür-sanat yaşamına katkımızı sürdüreceğiz, şehrimizi sanata, edebiyata, şiire, müziğe doyuracağız" dedi.

SÜRPRİZ PROJELER VAR

ANSAN'a bir dönem aradan sonra 6'ncı kez başkan seçilen şair Cahit Çakcıl ise, "Kaybeden olmadı, kazanan ANSAN oldu. Bayrağı yeniden devraldık, önceki yönetim ile birlikte sanat çalışmalarımızı büyük bir şevkle, heyecanla sürdüreceğiz, hep birlikte güçleneceğiz. Sürpriz projelerimizi hayata geçireceğiz" dedi. Çakcıl, eski başkan Tecelli Sercan Sırma ve ekibine başarılı hizmetlerinden dolayı el sıkışarak teşekkür etti. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.