İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısı davasında karar İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısı davasında karar
Dolandırıcılar daha çok emekli olan vatandaşları hedef alıyor. Onlar, yaşlı vatandaşların parasını ya da kişisel bilgilerini elde etmeye çalışıyor. Son dönemde yaygın olan dolandırıcılık yöntemleri duyanları şaşırtıyor.

DİJİTAL ALIŞVERİŞ DOLANDIRILICILIĞI

Dolandırıcılar meşru görünümlü çevrimiçi mağazalar oluşturup kimlik avı e-postaları ya da sosyal medya mesajları ile vatandaşları bu siteye çekiyor. Bahsi geçen sahte çevrimiçi mağazalarda yer alan ürünler çoğunlukla çok uygun fiyatlarıyla kullanıcıların dikkatini çeker. Fakat bu ürünler ya sahtedir ya da gerçekte mevcut değildir.

ÇEVRİMİÇİ FLÖRT DOLANDIRICILIĞI

Sosyal medya ve arkadaşlık sitelerinde ‘sahte’ profil oluşturan dolandırıcılar, gözlerine kestirdikleri yaşlılarla arkadaş oluyor ve onlardan para koparmak için yakınlık kuruyorlar. Bir müddet sonra paraya ihtiyaçları olduğunu belirtip vatandaşların hem duygularıyla oynuyor hem de birikimlerini çalıyorlar.

KİMLİK AVI DOLANDIRICILIĞI

Bilinen bir kuruluşun kimliğine bürünen dolandırıcılar, vatandaşlara e-posta ya da sosyal medya mesajı gönderiyor. Onlar, internet kullanıcısının bir bağlantıya tıklamasını veya bir eki açmasını talep ederek amaçlarına ulaşıyor. Böylelikle ya vatandaşların hesaplarını ele geçiriyorlar ya da daha fazla veri çalıyorlar.

YATIRIM DOLANDIRICILIĞI

Bu dolandırıcılık yönteminde kripto para yatırımları yoluyla düşük risk ve garantili getiri vaat edilir. Zengin olma hayali kuran kişilerin en çok para kaptırdıkları dolandırıcılık yöntemidir.